@mentari: xddddddddddddd ddddd dxxxx lewica to wiekszy rak niż PiS, byczq. Nie raz się spotkałem ze stwierdzeniami ze strony lewaków, że podatek katastralny jest spoko, albo że pit na UOP progresywny to dobra opcja. Że trzeba pomagać każdemu (tylko nie mi na przykład). No naturalnym wrogiem lewaka, nieudaczniks są ludzie którzy radxa sobie w życiu
@mentari: yup, nawet PiS nie ma pomysłów w stylu nowego progu podatkowego, 75% dla najbogatszych (przynajmniej na razie). Zamiast pisać wysrywy 'xd' i nic nie znaczące 'eszystko jasne', dowiesz się o czym pisze jak zaczniesz kiedyś zarabiać na siebie. Nagle.sie okaże, że wg lewaków twoim obowiązkiem jest pomaganie i utrzymywanie innych
@SernikxD: tych D jeszcze wiecej jeszcze musisz a dasz jakies zrodlo/literature, w ktorej masz os z takim podzialem z liberalizmem pomiedzy prawica i lewica? chcialbym tez przeczytac o tym, gdzie socliberał to kapitalista
@Mistrszzz: typowy kuc broni najbogatszych xD wiesz chociaż jak działa progresja podatkowa? xD pieprzysz kocopoły jak 15letni korwinista, ale nie martw się - może z tego wyrośniesz. PS dotychczasowy ostatni lewacki rząd (Millera) np. obniżył podatek od przedsiębiorstw (CIT) z 27% do 19% albo akcyzę, ale to pewnie jeszcze cię na świecie nie było. Lewacki prezydent i rząd doprowadził do wejścia do NATO i UE.
@mentari: cóż, widać nie byl taki lewacki :) tak, wiem jak działa progresja podatkowa, bo ja płacę. I nigdy nikt mi nie przetłumaczy, czemu na UOP powinienem płacić więcej po przekroczeniu progu. Wiesz - moim marzeniem jest żeby ludzie się ode mnie o----------i. Nie chce pomocy od nikogo, nie chce też nikomu pomagać. Niesamowicie w-----a mnie fakt, że zamiast polepszyć mój dobrobyt, moje pieniądze idą na jakieś socjale. Ja potrafię
@mentari: poza tym dla lewaka bogaty to 50k brutto miesięcznie xddddd jak lewica jest sponsorowana przez miliarderów, to się nie dziwię, że wolą d-----c zwykła klasę średnią niż prawdziwych bogaczy. A klasa średnia to zarobki 30-60k brutto miesięcznie)
@Mistrszzz: fajny syndrom wyparcia. Ubzdurałeś sobie w głowie jakieś chore wizje - " naturalnym wrogiem lewaka, nieudaczniks są ludzie którzy radxa sobie w życiu" - "ludzie, którzy ponad przeciętnie w jakikolwiek sposób rozwijają siebie/kraj, są wrogiem lewicy"
na podstawie jakiegoś pierdu Zandberga albo Biedronia nie posiadających żadnej władzy i tworzysz do tego projekcje nie dopuszczając FAKTÓW, jak było w praktyce kiedy rządziły komuchy
@mentari: te komuchy to paradoksalnie najlepsze co spotkało nasza gospodarkę po '89. Obecna lewica, czyli zandberg i spółka, znajomi z którymi się gada o ich lewicowych poglądach (czyli wybrocy lewicy) mówią jasno co należy zrobić z klasą średnia. D-----c. Bo oni nie mają na mieszkanie, więc chcą zabrać innym.
Dzisiejsi wyborcy lewicy to ludxie którzy są nieudacznikami, bo wystarczy odkłada, pieniądze i w końcu uzbiera się na wkład własny. Ale
@mentari: średniak, zakładając że rodzice ci nic nie dali, to osoba która ma 1-2 nieruchomości, fajny samochód i może pozwolić sobie na wakacje kilka razy do roku. Wiem że każdy by chciał być klasa średnia, ale nawet mało który programista może o sobie powiedzieć, że jest klasa średnia
Tl;dw liberalizm jest centrowy, a w zależności od jego rodzaju ciągnie na prawo (klasyczny liberalizm, libertarianizm) lub na lewo (socjaliberaizm). Przez przesunięcie okna overtona w Polsce na prawo, wydaje się ideologią lewicową, ale od klasycznego socjalizmu różni go przecież bardzo wiele
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
Ostatnio ludzie zrobili się czujni, dlatego zamontowaliśmy satelitarny system namierzania dzieci i teraz żaden guwniak w promieniu 3 kilometrów się przed nami nie ukryje
źródło: comment_1672835815dOVxznHr8PF7GUHoa9WKYK.jpg
Pobierznie, nie mowi - klasyczny podzial to lewica-prawica
mordo chyba ci sie p------i liberał z libertarianinem
@villager: czekaj, ty to z tego nagłówka wywnioskowałeś?
@Mistrszzz: i wszystko jasne xD
nie serio, to trzeba leczyć xD
tych D jeszcze wiecej jeszcze musisz
a dasz jakies zrodlo/literature, w ktorej masz os z takim podzialem z liberalizmem pomiedzy prawica i lewica?
chcialbym tez przeczytac o tym, gdzie socliberał to kapitalista
@Mistrszzz: fajny syndrom wyparcia. Ubzdurałeś sobie w głowie jakieś chore wizje
- " naturalnym wrogiem lewaka, nieudaczniks są ludzie którzy radxa sobie w życiu"
- "ludzie, którzy ponad przeciętnie w jakikolwiek sposób rozwijają siebie/kraj, są wrogiem lewicy"
na podstawie jakiegoś pierdu Zandberga albo Biedronia nie posiadających żadnej władzy i tworzysz do tego projekcje nie dopuszczając FAKTÓW, jak było w praktyce kiedy rządziły komuchy
@Mistrszzz: no przecież 600k brutto przychodu na picie to nie bogaty, a średniak
Wikipedia ma źródła, powinna starczyć.
Dzisiejsi wyborcy lewicy to ludxie którzy są nieudacznikami, bo wystarczy odkłada, pieniądze i w końcu uzbiera się na wkład własny. Ale