Aktywne Wpisy
iluvmypickle +5
pułap oszczędności między 30-60k jest dziwny, bo z jednej strony mogę kupić wszystko na co mam ochotę np. komputer, auto, wakacje itp a z drugiej strony nie jestem w stanie kupić za te pieniądze nic wartościowego np. działki budowlanej.
Nie mam pomysłu jak zainwestować te pieniądze, bo to co miałem kupić/zainwestować już mam a jeśli chodzi o zamrożenie pieniędzy to za 60k nie kupie nawet garażu, a kredytu też dużo nie dostanę
Nie mam pomysłu jak zainwestować te pieniądze, bo to co miałem kupić/zainwestować już mam a jeśli chodzi o zamrożenie pieniędzy to za 60k nie kupie nawet garażu, a kredytu też dużo nie dostanę
purpurek +4
2 lata dzień w dzień paliłem zioło, z jakimiś tam przerwami ale nigdy dłużej niż miesiąc.
Chciałbym rzucić ale ten kto rzucał to wie czemu pisze tego posta ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Także co wam drogie Mirki pomagało przy rzucaniu?
Z swoich mogę dodać jakieś oczywiste które lekko pomagają :
Medytacja - dobre, wycisza, ale nie zawsze i wszędzie się da
.
Cbd (tylko na pierwsze dwa tygodnie od rzucenia, używam w ostateczności na prawdę)
Waleriana - krople walerianowe, ogółem to chyba kozłek lekarski jest, tabletki na uspokojenie zawiwrajace go też dobrze działają.
Na spanie to coś z melatonina
Siłownia/sauna żeby wypocić thc.
Ktoś chciałby pogadać jak to u niego wyglądało? Chciałbym rzucić na stałe.
#narkotykizawszespoko #narkotykiniezawszespoko #cannabis #marihuana #wykopjointclub #cbd #gaba #mozg #depresja #nerwica #pytaniedoeksperta #rzucampalenie #rzucaniepalenia #wychodzimyzprzegrywu
Jak złapie mega ochota to wtedy CBD, ewentualnie jak na imprezach palą znajomi to pal wtedy CBD.
@rockypiotr:
True, a ja mam egzamin z studiów za tydzień także Przyda się trzeźwa głową
@Zordon_:
Razem na tej drodze bracie, na Reddit tez jest dobry sub /leaves dużo osób tam też ciekawe rzeczy pisze.
@rockypiotr: dzięki byku, pewnie jedyny za mnie je teraz trzymasz (。◕‿‿◕。)
@dzikop: mówił ci ktoś kiedyś o uzależnieniu?
Ziolo jest super, ale jak ci się w życiu powinien noga to potrafi przejąć nad tobą kontrolę. I wtedy już nie jest fajnie :(
@rockypiotr:
Leciało mi na słuchawkach latając po mieście zjarany blantem, lata 20 mają coś w sobie, trzeba przyznać ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Marakuja:
Stary ja mam tak zryre podejście do jarania że brałem od
U mnie jest ten problem ze finansowo zawsze się znajdzie kasa na używki. I na to lego, I na tego kompa itd.. Więc trudno mi to uwarunkować budżetem.
Ale masz rację, muszę wymyślę sobie jakiś sposób nagrody, przynajmniej na najbliższy czas żeby odciągnąć mózg od chęci palenia.
Coś do roboty, żeby nie siedzieć na dupościsku.
@Seishin:
Może być ciężko i pewnie będzie. Byłem w podobnej ale odrobine gorszej sytuacji, dłuższy staż, sporo dłuższy.
Ile jarasz dziennie? Oraz kiedy?
Po prostu przestań to robić! Nie baw się w zamienniki typu cbd. Pogódź się z tym, że przez pierwsze pare dni mało co pośpisz, później będzie lepiej.