Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@viciu03: a czemu nie pójdziesz do banku?
Nie masz zdolności kredytowej?
Myślisz, że bank ci nie da, a ktoś inny ci da?
Powiedz wprost, że szukasz jelenia, który wtopi kasę.
  • Odpowiedz
@mk321: ale czemu od razu atakujesz? To że ktoś nie ma zdolności nie znaczy że nie odda pieniędzy. Nie musisz się na mnie rzucać jak żaba na g---o. Poza tym chce też dlatego więcej rat, żeby spłacać mniej ale reguralnie. Każdy może mieć jakieś problemy i chce sobie z nim jakoś poradzić
Jak ci coś nie pasuje to po prostu się wstrzymaj z komentarzem
  • Odpowiedz
@Serendipity_: więcej xD napisz to z pewnością wzbogaci twoją wypowiedź
Jak wyżej, jak wam nie pasuje to nie piszcie. Niestety ma rodzinę nie można liczyć. No ale przecież zawsze można sie wyhuśtać i wtedy to oni będą musieli przejąć problemy. Zawsze to jakieś rozwiązanie;)
  • Odpowiedz
  • 1
@viciu03: jakby była szansa na to, że oddasz, to bank zrobi wszystko, żeby ci pożyczyć (dłuższy termin, niższe raty). Przecież nie ominie okazji, żeby zarobić.

A jak bank (ani nawet Provident) nie chce pożyczyć, to nie ma żadnej szansy, że oddasz. Pewnie branie kredytu na spłatę poprzedniego kredytu.

Tak jak wyżej, jedynie rodzina lub znajomi. Ale to takie pożyczenie na "wieczne oddanie", tzn. po prostu dadzą ci kasę i wiedzą,
  • Odpowiedz
@viciu03: A jaka ktoś będzie miał gwarancje ze mu oddasz? Jak to sobie wyobrażasz, że obca osoba od tak Ci zaufa i pożyczy pieniądze, bez żadnego zabezpieczenia?
  • Odpowiedz
@packu: przecież można podpisać umowę pożyczki, która jest zabezpieczeniem w razie gdybym leciał w c---a i faktycznie się wymigiwał od płatności. Ponadto jest coś takiego jak umowa słowna tzn, że nie musi być dokumentu żeby była zawarta umowa, na podstawie np. zrzutów ekranu wiadomości
  • Odpowiedz
No nie wiem jak macie problem to po prostu się powstrzymajcie. I nie znając mnie nie gadajcie że Jestem jakimś oszustem. Albowiem pomówienia zagrożone są karą grzywny tudzież ograniczenia wolności według kodeksu karnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@viciu03: lol, pożyczanie kasy na "umowę słowną" xD Niby jak potem wyobrażasz sobie ściągnie tej kasy?

Nawet z umową spisaną na kartce z zeszytu będzie trudne ściąganie. Ciągać się po sądach, a potem wyjdzie, że i tak nie masz z czego oddać bo komornik już wszystko zabiera.

Jedyne gdzie masz szansę wziąć pożyczkę z takimi warunkami to mafia. Oni dadzą bez umowy. I będą równie "godne zaufania"
  • Odpowiedz
  • 0
@viciu03: to na jaki procent chciałbyś pożyczyć z takim ryzykiem? Przypominam, że obecnie są lokaty na 10% bez żadnego ryzyka.
  • Odpowiedz
@mk321: co do nieletniego, wystarczy mieć trochę więcej iq niż ty, by domyślić się iż 03 to może być rocznik, co łatwo obliczyć, że 18 lat skończone zostało 2 lata temu.
Nie wiem na jaki procent, to wszystko jest do uzgodnienia. Może 50% kwoty pożyczonej
Rozumiem że możesz mi nie ufać bo jestem osobą obcą. Ale zakładanie że każdy człowiek to oszust bez poznania go jest krzywdzące mocno. Nim na
  • Odpowiedz
@packu: Szczerze? Tak :) Gdybym miał pieniądze i ktoś byłby w ciężkiej sytuacji, nie miałbym problemu by to zrobić. Czemu? Bo sam jestem w trudnej sytuacji więc wiem jakie to ciężkie. Bez względu na to czy ktoś wpakuje się w problem z własnej winy czy nie, każdy na szansę zasługuje. W najgorszym wypadku bym po sądach chodził, ale miał tą świadomość że ze swojej strony zachowałem się uczciwie i dobrze
  • Odpowiedz