Aktywne Wpisy

velri +5
Viado +10
Jak to jest z zarobkami w IT? Na wykopie co drugi zarabia 35-40k na rękę, wśród znajomych też coraz częściej się to słyszy. Tymczasem jak się popatrzy na rynek pracy to jest dramat. Portale ogłoszeniowe czy juistjoin.it to maksymalne widełki dla seniora to 30k brutto i to jeszcze przy braniu na sobie obowiązków tech leada. Skąd wy ludzie bierzecie te oferty pracy gdzie tyle płacą?
Obecnie zarabiam 17k na rękę i przy
Obecnie zarabiam 17k na rękę i przy
Wracam sobie o 4 nad ranem do domu i nagle widzę w rowie samochód.
Zatrzymuję się, wysiadam, podchodzę do samochodu, pukam w szybę - widzę 2 nawalone kobiety.
Drzwi poblokowane, nie było możliwości wyciągnięcia kluczyka ze stacyjki - szybki telefon na 112.
W międzyczasie kobieta jakimś cudem wyjechała z tego rowu, a więc ruszyłem za nią w "pościg". W międzyczasie zadzwonił do mnie dyżurny z policji, a ja na bieżąco informowałem o lokalizacji. Po około 10 minutach nagle chyba patrole z całego miasta prawie równocześnie dotarły i ją zatrzymały.
Kobietą okazała się być ukrainka, wydmuchała 2 promile. Ciekawe przeżycie, ale #czujedobrzeczlowiek|
EDIT: Nie mam zamiaru oczerniać żadnej narodowości, po prostu podaję fakt jak to wyglądało.
EDIT2: W komentarzach filmiki.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Loginconajmniej4znaki:
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Informowałem dyżurnego, że będę jechał na awaryjnych światłach i jak będzie patrol to będę mrugać, aby łatwiej zidentyfikować samochód.
Za chwilkę kolejne radiowozy dojechały, kobieta wyszła, pasażerka w samochodzie nie wysiadała do samego końca.
Generalnie szacunek dla policjantów, wszystko wyglądało bardzo profesjonalnie. Uśmiałem się troszeczkę, jak tam padały teksty typu : "No i po co piłaś kobieto? Co Ty, niepoważna jesteś? Za kółko
Ta grupka ludzi w ogóle nie zareagowała, popatrzyli tylko i wrócili do samochodu. Tylko ja sam jechałem za tym