Wpis z mikrobloga

Grupy facebookowe to rak (don't change my mind). Właśnie dostałam bana na jednej bo napisałam do kolesia, który mnie obraża "mniej jadu". Najwyraźniej bardziej podchodziło to pod "Zakaz propagowania nienawiści / nękania" niż nazwanie mnie przez pana administratora "pieprzonym hipokrytom srającym we własne gniazdo" które było tylko konstruktywną krytyką.

#szczecin #facebook
K.....a - Grupy facebookowe to rak (don't change my mind). Właśnie dostałam bana na j...

źródło: comment_16726619772cEwliLJoZodoWokFGkqz6.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krasnalica A co jest obraźliwego w tej odpowiedzi? Poważnie chyba przeczulona jesteś. Patrząc na to z boku niestety to Ciebie oceniam negatywnie. Komentarz "mniej jadu" na próbę całkiem merytorycznej dyskusji wygląda niestety na próbę psucia atmosfery¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@kiszczak: Kontekst był dłuższy, dla mnie merytoryczna rozmowa to fakty i argumenty. Dla mnie psuciem atmosfery jest używanie takich zwrotów, a nie zwrócenie komuś uwagi żeby tego nie robił. No ale co kto lubi.
  • Odpowiedz
@Krasnalica: patrząc na treść posta już myślałem, że to słynna grupa "Szczecinianki bez jadu" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja przestałem się już dawno udzielać na tych grupach, jedynie lurkuję. Cokolwiek napiszesz, nawet komuś chcesz bezinteresownie pomóc, zostaniesz wyśmiana. Szkoda strzępić ryja. Jeszcze najgorzej jak trafisz na admina dużej grupy, który dostaje kasę za np. reklamę w banerze to jest wielki pan i książę xd
  • Odpowiedz
@Krasnalica

dla mnie merytoryczna rozmowa to fakty i argumenty

Przecież ten post naszpikowany jest faktami i argumentami. Wymienienie budowli, wskazanie przyczyny różnic w stosunku do Łodzi. Zdjęcie.
A na to wszystko piszesz "mniej jadu" zupełnie nie odnosząc się do meritum komentarza. No ale co kto lubi( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@cadet: No właśnie też miałam tego nie robić, ale coś mnie podkusiło bo jestem zdania, że w niektórych kwestiach trzeba zabrać głos inaczej nikt nie pomyśli nad wprowadzeniem pozytywnych zmian. Kiedyś byłam też na grupie miasta bo zależało mi na szybkim dostępie do informacji co się w nim dzieje. Akurat pojawiła się taka moda, że masa ludzi (w tym admini) używali tej strony do zamieszczania swoich "profesjonalnych" zdjęć. Spam był
  • Odpowiedz
@kiszczak: Nie znasz kontekstu. Ja napisałam post odnośnie budynku starej fabryki podając przykład innej udanej rewitalizacji obiektów poprzemysłowych na przykładzie Łodzi. Gość skomentował to że "nigdy nie byłam w łodzi" i że jakbym była to bym widziała, że są brzydkie kamienice. Więc po wymianie kilku postów, z merytorycznymi argumentami odebrałam słowa generalizujące mieszkańców szczecina jako zaściankowych, narzekających, niewychodzących z domu nie jako merytoryczny argument, ale niezwiązaną z architekturą wypowiedź mającą
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Krasnalica: ale gość napisał same fakty, także "wystarczy otworzyć oczy i zamiast srać we własne gniazdo zacząć dostrzegać. Niestety szczecinianie to w ogromnej większości ludzie zasciankowi, narzeka że i wszędzie widzący cudowność, a nie pod nosem" jest prawdą.
Nigdzie nie napisał "otwórz oczy i nie sraj we własne gniazdo, jesteś zaściankowa".
Wzięłaś zbyt personalnie ogólne stwierdzenie, które według mnie jest prawdą.
  • Odpowiedz