Wpis z mikrobloga

Jakie blogi , vlogi i książki polecacie dla kogoś kto chce rozpocząć inwestowanie w dywidendy i nie tylko? Może jakieś grupy , lub specjaliści? Interesuję mnie raczej długoterminowa dywersyfikacja środków, ale też inne opcje inwestowania dla początkujących (tak wiem nie wyciągnę od razu dużo pieniędzy, a może i tylko stracę). Zanim zacznę bawić się w inwestowanie chciałbym zasięgnąć trochę wiedzy z branżowej literatury/podcastów/grup dla początkujących. Od czego wy zaczynaliście? Jakich błędów się wystrzegać? Ja wiem, że to wykop, ale może wywiąże się jakaś ciekawa dyskusja i może zechcecie się podzielić swoją wiedzą. ;)

#gielda #inwestowanie #dywidendy #pieniadze #zloto
  • 4
  • Odpowiedz
@pompastic: To dobry moment żeby zainteresować się tematem a spółki dywidendowe to stabilne podmioty na których nie powinieneś w dłuższej perspektywie stracić. Polecam grupę Dividend Kingdom na FB oraz kanał Everything Money na yt. Jak zaglebisz się w oba te źródła to powinieneś złapać o co naprawdę chodzi w inwestowaniu, a jak już zaczniesz wybierać spółki do portfela to uważaj na spółki wypłacające wysokie stopy dywidendy. Z pozoru wydaje się że
  • Odpowiedz