Aktywne Wpisy
#krwiodawstwo
Właściwie to czemu nikt nie zwraca uwagi na to że w Polsce wartość litra krwi do zeznania podatkowego została ustalona na 130zł w 2005 roku? Czym było 130zł 19 lat temu a czym jest dzisiaj? xD
Właściwie to czemu nikt nie zwraca uwagi na to że w Polsce wartość litra krwi do zeznania podatkowego została ustalona na 130zł w 2005 roku? Czym było 130zł 19 lat temu a czym jest dzisiaj? xD

Mirki pijcie że mną kompot, różowa w szpitalu właśnie dzwoniła że urodziła a ja se pije z radości.

źródło: temp_file2350310941262416558
Pobierz
Szukam osób POSIADAJĄCYCH szprosy międzyszybowe w oknach. Opinii internetowych mam aż nadto, teraz chciałbym posłuchać tych opartych na doświadczeniu i przedyskutować dwie kwestie.
Otóż myslę nad instalacją takowych w swoim domu. Z prostego względu - pasują do klimatu i ogólnego wystroju w jakim chcę go wykończyć. I tyle.
Wiem, że wpływają one negatywnie na współczynnik przenikania ciepła okien i tego się trochę obawiam. Czy ktoś jest w stanie stwierdzić jak bardzo? Procenty mówią nawet od 10-30 procent, a jak to wygląda w praktyce?
Druga opinia, z jaką się spotykałem, to ‘dzwonienie’ szprosów w niektórych sytuacjach (zależne od temperatury, ciśnienia, nasłonecznienia, ruchu pojazdów). Spotkał się ktoś z czymś takim?
#budujzwykopem #remontujzwykopem #budowadomu #budowa #pytanie
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63b1b9c47b6d682323d710d3
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
źródło: comment_1672598281sbnNwZQ7M2MYEGvDXbbRp5.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Obejściem są szprosy naklejane od zewnątrz ale dochodzi problem ze zbieraniem brudu plus od środka wyglądają kiczowato (widziałem na modelu)
@murarz13: bo nie mam konta na wykopie? A czemu to tak cię boli nawet gdybym miał i postanowił spytać z anonimowych?
Pytań o MIĘDZYSZYBOWE więc mycie jest takie same jak w
Ja miałem spory nacisk na szprosy ale po zebraniu opinii od znajomych, wizytach u nich i posłuchaniu przedstawicieli handlowych udało się odwieść od tego pomysłu. Z tego co pamiętam to:
1. Dosyć wysoka cena wychodziła za wszystko
2. Zabierają sporo światła i przestrzeni.
2. Były jakieś ograniczenia dla szprosów międzyszybowych w pakietach 3 szybowych.
3. Przy szprosach metalowych handlowcy wspominali
Komentarz usunięty przez autora
@przemowg: 20 zł od pola, przy standardowym
@Kapitan-Planeta: Ciesze się. Jakoś ominął mnie fragment gdzie pytałem o twoje zdanie dotyczące ich wyglądu czy twojego gustu.
---
Zaakceptował: karmelkowa
Napisz jeszcze we crosfita ćwiczysz bo widzę masz nieźle parcie żeby na siłę swoje 3 grosze i opinie dodawać
---
Zaakceptował: LeVentLeCri