Wpis z mikrobloga

@KrystianSPL: Zwykły GTX 1650 (DDR5, bądź 6, to już niewielkie różnice), nie Super? Jeśli nawet, to ten bottleneck niewielki. To zresztą zależy od gier i ustawień. Jak będziesz ciął ustawienia na możliwie niskie, żeby mieć jak najwięcej fpsów, to wtedy procek będzie blokował. Jak będziesz bardziej celował w możliwie wyższe ustawienia graficzne i góra 60 fpsów, to procek co najwyżej będzie lekkim bottleneckiem, np. w miastach w takim W3, czy RDR2.
@KrystianSPL: Pewnie będzie lekki, niezauważalny bottleneck, ale i tak największym ograniczeniem będzie procesor. Wiem bo sam miałem identycznego i zamieniłem go na i5-12400 i różnica była naprawdę duża i w programach i w grach przy których dusił się procesor. Ale teraz moja 1060 się dusi i przy niektórych grach jest max użycie z klatkami poniżej 60FPS więc mimo wszystko tak czy siak będziesz musiał zrobić pełen upgradę idąc naprzód, choć to
@KrystianSPL: Procesor Intel Core i5-4460 ma wydajność wystarczającą do płynnej obsługi większości gier w rozdzielczości 1080p przy użyciu karty graficznej NVIDIA GeForce GTX 1650. Jednak w niektórych grach bardziej wymagających może wystąpić tzw. "bottleneck" (ograniczenie wydajności), gdy procesor nie jest w stanie przetworzyć wszystkich danych wygenerowanych przez kartę graficzną, co skutkować będzie spadkiem płynności.