Wpis z mikrobloga

@theindependent: Jezusicko, jak już będziesz dopłacał 8000zł za C2 to od razu dorzuć 500zł i bierz QD-OLEDa S95B, który pod każdym jednym względem (Nie licząc kwestii odbicia światła) jest milion razy lepszy od standardowego OLEDA RGBW https://www.ceneo.pl/133748381 OLEDy od LG są teraz absurdalnie drogie i bez dobrych promocji nie ma sensu ich dotykać patykiem, po prostu są całkowicie nie warte swojej ceny porównując ich właściwości (I cenę) do S95B
  • Odpowiedz
@theindependent: Przy okazji seria 1 jest już EOLem od kilku miesięcy - LG już go nie sprzedaje. Jeśli znalazłeś gdzieś B1 65" za 4800pln to polecam wysłać do sprzedającego pytanie skąd je wytrzasnął, bo jeśli to nie jest sprzęt powystawowy lub refurb to wstanę i zacznę klaskać
  • Odpowiedz
@theindependent: Znalazłem tę ofertę 65B1 za 4800pln, to jest sprzęt z ekspozycji Media Experta
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-oled-65b13la-tv-4k-100hz-a7-gen4-dolby-vision-dolby-atmos

Jak klikniesz sprawdź gdzie jest dostępny to jest napisane "(może być na ekspozycji)" - Czyli najgorsza rzecz, którą można zrobić OLEDowi, bo nie wiadomo ile godzin przepracował. Jak ME ma jakieś sztuki magazynowe to szczerze będę w szoku, tego TV nie da się od grubo kilku miesięcy kupić od LG do retailu, więc pewnie się
  • Odpowiedz
@Tomaszwro: Dzięki! Właśnie chciałem napisać, że oferta od ME ale nie zdążyłem sprawdzić, że może być (a najpewniej jest) powystawowy.

Czyli twierdzisz, że w budżecie około 8k lepiej wziąć wspomnianego przez Ciebie Samsunga niż LG C2?

Tak w ogóle to chcę się przesiąść z potężnego gówna jakim jest totalna chińszczyzna - ledowy Skymaster ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
z, że w budżecie około 8k lepiej wziąć wspomnianego przez Ciebie Samsunga niż LG C2?

@theindependent: Zdecydowanie, LG musi uciąć ceny i się obudzić, bo w tej cenie nie ma ani 1 powodu, aby wybrać ich OLEDy. C1 kosztowały średnio o 2000 / 3000zł mniej od C2 i cena nowej generacji jest wzięta z tyłka.

QD-OLED od Samsunga ma jeszcze lepsze pokrycie (Lepsze odwzorowanie w trybach HDR), NIEPORÓWNYWALNIE lepszą jasność
  • Odpowiedz
@Tomaszwro: Wielkie dzięki, dobrze poznać opinię kogoś obeznanego w temacie. Zastanawiam się jeszcze czy jednak nie pójść w mniejszy rozmiar, tj. 55 cali ale w tej kwestii nie mogę prosić o pomoc.

A gdybym chciał przyoszczędzić i poszukać czegoś do 7 000 pln (65 cali), to mógłbyś coś polecić w tym budżecie?

Telewizora potrzebuję głównie do filmów, platform streamingowych i konsoli. Aktualnie mam PS4 ale planuję zakupić PS5 w pierwszym
  • Odpowiedz