Aktywne Wpisy

acidd +225
Obczajcie to: syn mój najstarszy @tymon_syn_acidda idzie od września do pierwszej klasy szkoły podstawowej Serious business
W związku z tym mieliśmy ostatnio spotkanie na którym były omawiane cele i założenia.
W skrócie:
- klasy max 10 osób (ja jako rocznik '82 pamiętam, że było nas po 40 osób xD), więc będzie można podejść indywidualnie do dziecka
- brak zadań domowych!, wszystko co dziecko ma się nauczyć będzie chłonęło na zajęciach
-
W związku z tym mieliśmy ostatnio spotkanie na którym były omawiane cele i założenia.
W skrócie:
- klasy max 10 osób (ja jako rocznik '82 pamiętam, że było nas po 40 osób xD), więc będzie można podejść indywidualnie do dziecka
- brak zadań domowych!, wszystko co dziecko ma się nauczyć będzie chłonęło na zajęciach
-

Kasahara +347
Depresja trójboisty
Nie jestem osobą, którą by kiedykolwiek się żaliła; mimo, że większość mojego życia była pod górkę. Tytułem też nie chce obrażać osoby zmagających się z o wiele poważniejszymi problemami, przy których moje to pikuś.
Ano ale co się stało?
Z znowu wylądowałem w szpitalu. I to po raz kolejny właściwie nie w związku z powikłaniami tego co robię. W poniedziałek córka przyniosła jelitówkę, jak to dzieciak nie spał człowiek cały
Nie jestem osobą, którą by kiedykolwiek się żaliła; mimo, że większość mojego życia była pod górkę. Tytułem też nie chce obrażać osoby zmagających się z o wiele poważniejszymi problemami, przy których moje to pikuś.
Ano ale co się stało?
Z znowu wylądowałem w szpitalu. I to po raz kolejny właściwie nie w związku z powikłaniami tego co robię. W poniedziałek córka przyniosła jelitówkę, jak to dzieciak nie spał człowiek cały

oczywiście w sprzyjających, letnich, warunkach
nie interesują mnie jakieś super trudne drogi, po prostu chcę solo zdobyć te 4 szczyty i chcę wiedzieć jak się za to zabrać ¯\_(ツ)_/¯
#gory #tatry #taternictwo
Ogólnie nic z kursu skałkowego ci się nie przyda na tych wycieczkach, z kursu taternickiego może
@PustyCzlowiek: należy też wspinać się na nie drogą trudniejszą niż III, co dyskwalifikuje te najprostsze
@PustyCzlowiek: nie słyszałem żeby ktoś miał takie problemy za lewary, ale pewnie ubezpieczyciele mogą się zacząć wypinać.
@hard1: ok, może jestem wspinaczkowo zaburzony, ale jakoś wolę 2 ruchy w litej skale niż łatwo i krucho :D
Co do ubezpieczenia, polecam Alpenverein, które działa nawet w sytuacji, gdybyś sobie złamał nogę goniąc na świstakami na terenie ścisłego rezerwatu ;)
Co do zjazdu, tam chodzi o te 10 metrów takiego skalnego progu w drodze na Małą Durną Przełęcz. Można to obejść po skałach obok za łatwe 0+, ale trzeba się nieco rozejrzeć.
@hard1: Grań Giewontu też? ( ͡° ͜ʖ ͡°)