Aktywne Wpisy

Merck_1ae7 +99
Coś takiego odpisała mi osoba z którą chodziłem do liceum.
źródło: image_123650291
Pobierz
Lowca90 +49
Jeśli ktoś zastanawiał się jak wyglądają podłogi u ludzi bardzo bogatych (wykopowy programista 15k to przy nich biedak) to trzymam ją w rękach. Deska dębowa w klasie super select bez sęków i bieli. Szerokość 25 cm długość od 200 cm do 500 cm. Montuje teraz prawie 300 M2 w jednym z warszawskich apartamentów.
#remontujzwykopem #wykonczenia #budownictwo #budowadomu #nieruchomosci
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#remontujzwykopem #wykonczenia #budownictwo #budowadomu #nieruchomosci
( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: temp_file8899814792382523382
Pobierz

Widzę, że mam okablowanie CAT 6, niestety 10Gbe nie poleci, ale 2.5Gbe powinien. Mam okablowanie 2 gniazda na piętro (2 piętra). Postanowiłem, dosyć niefortunnie ułożone. Niestety topologia sieci jest średnio optymalna. Najważniejsze użądzenia które potrzebują stabilnego połączenia z siecią znajdują się nad "serwerownią" - ale nie mam tam gniazdka. Niestety podczas budowania gniazdka były położone po przeciwległej stronie budynku, i ni cholery nie mam jak położyć sieci w "biurze".
Po prostu przez podłogę się przebić nie mogę, bo jest ogrzewanie. Nie ma nigdzie położonych tuneli kablowych. Nawet te użyte na gniazdka elektryczne nie nadadzą się, bo są za ciasne i zbyt powykrzywiane. Jedynie co myślę, to wkuć się w ścianę i w niej wydrążyć tunel aby dostać się do serwerowni. Jakieś porady jak się za to zabrać?
#siecikomputerowe #networking
źródło: comment_16721535546217rIoE6zWbkhkFuboDhI.jpg
Pobierz@trzeci: weź kamerę termo i wal przez podłogę( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@trzeci: jak druty nie dłuższe niż 40 -
50m sztuka to poleci