Wpis z mikrobloga

Jestem bardzo ciekawych danych jaki procent widzów stanowią kobiety, jeśli chodzi o wszystkie programy, książki czy podcasty kryminalne.
Może mam zaburzony nieco ogląd sprawy, ale prawie każda moja znajoma czy koleżanka, ogląda tego typu rzeczy, miedzy sobą wspominają jakieś tam sprawy sprzed x lat zwłaszcza te amerykańskie, nawet te kanały około kryminalne na jutubie są bardzo często prowadzone przez kobiety etc. Dla mnie to trochę niezdrowa fascynacja, chłop nierzadko dawno zgnił po egzekucji, a tutaj ciągle grillowanie nudnego tematu jakiegoś p----a jak Dahmer.

#iwonawieczorek

Czy kobiety są bardziej zainteresowane szeroko pojęta tematyka kryminalną ?

• jeszcze jak 58.4% (104)
  • jest delikatna przewaga kobiet 12.9% (23)
  • jest 50% do 50 % 13.5% (24)
  • mężczyźni dominują 8.4% (15)
  • mężczyźni dominują znacząco 6.7% (12)

Oddanych głosów: 178

• 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sindram: Może to dziwnie zabrzmi, ale kobiety mają tendencje do pewnej wścibskości, tajemniczości i tej aury, która kojarzy właśnie się z różnego typu zbrodniami czy kryminalnymi rzeczami.
Mam wrażenie, że kobiety podświadomie ekscytują się mroczną aurą, pewnymi plotkami czy poszlakami.
Nie wiem czy zauważyliście, ale naprawdę wiele kobiet kupuje właśnie gazetę "detektyw" czy podobne.
  • Odpowiedz
@sindram: To nawet nie jest tajemnica, kiedyś czytałam jakieś badania, które wskazują, że kobiety częściej niż mężczyźni słuchają podcastów true crime i są zainteresowaną tą tematyką, podczas gdy mężczyźni częściej sięgają po tematykę wojenną lub o gangach. Nie mam ich teraz pod ręką, więc można sobie potraktować jako ciekawostkę z czterech liter, natomiast jest wiele artykułów, które tłumaczą, dlaczego ta tematyka może nas pociągać (w tym znaczeniu, że się tym
  • Odpowiedz
Mam wrażenie, że kobiety podświadomie ekscytują się mroczną aurą, pewnymi plotkami czy poszlakami. @kukurydzapomidor: Jakby popatrzeć na ten tag to teoria szybko może spaść z rowerka, bo to niebiescy przodują tutaj we wrzucaniu postów i poszlak opartych na plotkach (o tej schizofrenicznej części, która przedstawia teorie rodem z fantasy, nawet nie będę wspominać).

Bo ponad połowa użytkowników tego portalu to mężczyźni
  • Odpowiedz
@sindram: Dużo dziewczyn, które interesują się sprawą Iwony Wieczorek jest mniej więcej w jej wieku, pewnie to też ma jakiś wpływ. Np wątpię, żeby te dziewczyny interesowały się sprawą zabójstwa Marka Papały czy porwania Olewnika a są to przecież równie tajemnicze historie.
  • Odpowiedz
@sindram: Też zauważyłem, że jest pewna nadreprezentacja kobiet przy tego typu zainteresowaniach. Ja trochę pod to podchodzę, bo co prawda jestem facetem, ale o kobiecym charakterze.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sindram: ja zaczęłam interesować się takimi rzeczami w wieku 9-10 lat, jak porwano małą Maddie i Fakt który był kupowany namiętnie w mojej chacie relacjonował większość
I od dzieciaka oglądałam z babcia jakies ID, TLC i inne tego typu, mnie cieszy zainteresowanie i to ze robią rzeczy związane z tym wszystkim bo mam co słuchać i oglądać a nie tylko czytać i tłumaczyć sobie artykuły (
  • Odpowiedz
@Biackciss: może i masz rację.
Ja z tych głośnych spraw kojarzę tylko żuk, Tylman i tą parę co z------a jego rodziców we śnie nożami, + plus sprawę morderstwa nastolatki przez chłopa co miał się w niej zakochać, plus matka która zabiła dwoje swoich małych bombelków, ale to tylko dlatego że morderwa miały miejsce w moim mieście.
Gdyby nie wykop to o sprawie Wieczorek nie byłbym w ogóle świadomy.
Za to
  • Odpowiedz
@KleKotka: cytując wypowiedź pewnego patologicznego osobnika twierdził że "patologia jest jak ktoś umrze( ͡° ͜ʖ ͡°)"
Czyli uniwersum szkolna17 i Danielmagical je spełniają. Także i tam można zebrać wiarygodne dane.
  • Odpowiedz
@KleKotka: no już kilka osób związanych ze szkolną w tym wujek Janek nie żyje. Tak samo zmarł texsas związany z tucznikem toruńskim( ͡° ͜ʖ ͡°) także wszystko się zgadza.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Biackciss: a co do szaleńczego zakochania to jest jakaś dziwna grupa kobiet, i to wcale nie z patologii, którą pociągają przestępcy, łobuz kocha najbardziej nie wzięło się z niczego.
Vide przykład jakiegoś bundiego czy nawet naszego trynkiewicza który jeszcze pod celą znalazł żonę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla mnie zwłaszcza trynkiewicz to rzecz niewyobrażalna.
W drugą stronę to chyba tak nie działa, patusiary z grudziądza raczej
  • Odpowiedz
@Biackciss: hmmm jednej kategorii kobiet o których napisałaś to się nie spodziewałem.
Ślub na wątpliwego fejmu i napisania książeczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chociaż z drugiej strony przykład tej całej blanki przywoływanej na tagu, czy tej od Greya, pokazuje że bardzo kiepskie grafomańskie wypierdy sprzedają się czasem bardzo dobrze( ͡° ͜ʖ ͡°) także trzeba się wstrzelić w niszę( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@sindram: Nie chodzi o książki pokroju słabych fanfików Blanki, ale coś z półki "byłam w związku z mordercą". Zrobiła to np. żona Erika Menendeza, wydając książkę "They Said We'd Never Make It: My Life With Erik Menendez". Mam na myśli dosłownie coś w stylu biografii, w której można coś tam skrobnąć na temat swojego męża - mordercy. Książki o sprawach kryminalnych sprzedają się świetnie, a co dopiero te opisane z
  • Odpowiedz