Aktywne Wpisy

Jack47 +6
Hej Mirki, czy różnica 5lat w związku jest przez was akceptowalna? Ja 22lvl ona 17lvl. Ja drugi rok studiów ona 3 techbazy. Poznaliśmy się przez wspólnych znajomych i dość dobrze się dogadujemy, ona jest ogarnięta, inteligenta i myśli tez o studiach. Ale no nie wiem, nie świrowałem nigdy z tak młodszą
#zwiazki #pytanie #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #pytanie #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow

ArtBrut +145
bo inaczej magik
@CloudSpanner
@oskar_oskarewicz
Nie znam bardziej pogardzanego przez kobiety zawodu niż programista.
Już lepiej mówić, że jest się bezrobotnym.
ale to i tak dodatek tylko, lepiej byc informatykiem czadem niz spierdonem lekarzem chirurgiem
Komentarz usunięty przez moderatora
@CloudSpanner: Bo jak sie wyjdzie poza przegrywowa banke, to sie doskonale wie, ze praca w IT jest atrakcyjna i pozadana spolecznie. Oczywiscie to nie ten poziom co pilkarz albo aktor, ale z zawodow dostepnych dla zwyklych smiertelnikow i nie wymagajacych
@kilemile: Ale musiałby być wielokrotnie bardziej #!$%@? niż wykopowe #!$%@?.
@samur80: Tzw. instytut danych z dupy. Jestem w branży prawie 15 lat i większość moich kolegów ma partnerki. Programistów-przegrywów z krwi i kości czyli na przykład ekstremalnie brzydkich czy niskich to jest po prostu mało. Kolejnym mitem jest to, że programista ma niskie umiejętności społeczne i jest zamkniętym w sobie introwertykiem z jakimś upośledzeniem w nawiązywaniu kontaktów
@CloudSpanner: wzięło sie to z wyobrażenia informatyków o samych sobie. Przez to, że zarabiają więcej traktują się jak półbogów a innych mają za debili.
@CloudSpanner
@oskar_oskarewicz
Nie znam bardziej pogardzanego przez kobiety zawodu niż programista.
Już lepiej mówić, że jest się bezrobotnym.
@sqlserver przeważnie ego takiego typowego programisty jest tak wybujałe, że uważa się za najmądrzejszego na świecie, po drugie nie ma poczucia humoru, tylko hehe te zero jedynkowe hehe, a po trzecie nie potrafi się zniżyć do poziomu inteligencji kobiety, żeby miała o czym z nim pogadać. Wiem o czym mówię, bo wśród swoich
Może teraz wam się poprawiło bo zdalna praca, ale jak dochodzi kredycik na mieszkanie w kurniku i koszty życia w mieście wojewódzkim to aż tak dużo wam nie zostaje na szpan przy młodych i ładnych dupach.
@kilemile: Jeśli chodzi o "moje wymagania" aby uznać kobietę za taką na poziomie to - zarabianie wystarczająco żeby się samemu utrzymywać, a nie żyć od 10 do 10 z 3 kredytami w providencie. Trudniej jest sprecyzować "kapitał intelektualny" czyli po prostu spotkać taką kobietę z którą można rozmawiać na wiele tematów - na pewno miałeś kiedyś tak, że poznawałeś kogoś z kim mogłeś
Jedyna pociecha, że istnieje nieliczna grupa kobiet, dla których nie ma znaczenia gdzie mężczyzna pracuje.
I to są z moch obserwacji jedyne, które nie dyskryminują informatyków.
@GoldenJanusz: w oczach mężczyzn też nie
@CloudSpanner: potwierdzam, jako przypakowany gymcel (8+ lat regularnego treningu) oraz programista front-end 10k+ mając żałosne 170cm mogę conajwyżej liczyć na cud jeśli chodzi o zainteresowanie kobiet
Jestem idealnym przykładem na to, że kasa, pozycja, oraz sylwetka mają ZEROWE znaczenie dla
W ogóle jeśli chodzi ogólnie o informatyka, to widać jak znowu rośnie coraz większa potężna steorotypowa nagonka wśród nastolatków na tę grupę - jak ktoś słabo wygląda to od razu pojawia się multum komentarzy, głównie od dziewczyn typu "hehe, technik informatyk".
@Nowystaryziel: Eh, od biedy
W takim razie ją przegapiłem.
Nie napisałem, że kiedykolwiek była przerwa. Był okres, kiedy zmalała, a przez kilka ostatnich lat znowu potęguje.