Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +199
Mirki, co się stało przez ostatnie powiedzmy 15 lat w Polsce z typowymi dresiarzami jak na pic related?
Jedno z silniejszych wspomnień z dzieciństwa to dresy okupujące każdy sklep spożywczy na osiedlu, stojący pod każdym wejściem do klatki schodowej na blokowiskach xD a dodam, że pochodzę z miasta, które słynęło z dresiarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wszyscy już wyjechali do Holandii i UK? Wymarli tak jak praktycznie każda
Jedno z silniejszych wspomnień z dzieciństwa to dresy okupujące każdy sklep spożywczy na osiedlu, stojący pod każdym wejściem do klatki schodowej na blokowiskach xD a dodam, że pochodzę z miasta, które słynęło z dresiarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wszyscy już wyjechali do Holandii i UK? Wymarli tak jak praktycznie każda

źródło: 45C68866-5B81-46E1-9BA1-0A0F2CE71832
Pobierz
drogba90 +558
Mojemu ojcu dzisiaj pyklo 45 lat pracy w jego kolchozie i z tej okazji nawet uścisku ręki kierownika nie było. No ale chlop 63 lata prawie ma no to na 2 lata jeszcze musi tam zostac do emeryturki. Ale czaicie to? 45 lat w jednym zakladzie na który narzeka odkąd tylko pamiętam.
Synek dorób se na spokojnie do emerytury najlepi w jednym zakładzie bo po co zmieniać
Trzymajta się tam ludziska w
Synek dorób se na spokojnie do emerytury najlepi w jednym zakładzie bo po co zmieniać
Trzymajta się tam ludziska w
Położone będą tynki cementowo-wapienne i z tego co czytałem to niektórzy malują od razu tynki. To by pasowało, bo lepsza byłaby lekko chropowata struktura od lustra po gładzi gipsowej. Tyle, że dojdą jeszcze chyba przeróbki w instalacjach i z tego co czytałem bardzo ciężko później to zakleić czymś tak, żeby uzyskać tą samą strukturę, którą ma tynk.
Przeglądając, trafiłem na gładzie cementowe albo cementowo-wapienne i pytanie czy ktoś kładł takie u siebie? Lekko chropowata struktura dla mnie na plus, właściwości nawet chyba lepsze, ale zastanawiam się jak to wychodzi cenowo w porównaniu z gładziami gipsowymi (taniej, drożej?), czy kładzie się też 2 warstwy i czy nie ma problemu ze znalezieniem ekipy, która to położy, bo popularność tego porównując do gładzi gipsowych jest chyba marna.
Pytanie też czy wpuszczając pracowników do wykańczania łazienki (będą chyba płytki na ścianach i podłodze) ościeżnice powinny być już zamontowane czy wystarcza jak są wymierzone dokąd będą sięgać? Jeśli tak to czy kolejność - szpachlowanie, podłogi, montaż ościeżnic, a później malowanie i łazienki jest OK? Jeśli oscieżnice nie są potrzebne to rozumiem, że łazienkę można zacząć od razu niezależnie.
No i gdzie najlepiej szukać wykonawców? Fixly, Oferteo? Liczyłem, że może na Facebooku ktoś kogoś poleca, ale tam mam wrażenie, że polecają siebie sami wykonawcy jedynie. Chyba, że ktoś ma kogoś do polecenia z okolic #poznan kto się zajmuje wykończeniami.
#budujzwykopem #remontujzwykopem
Ościeżnice można zamontować na płytkach lub płytki przysunąć do ościeżnicy lub ościeżnicę do płytek. Pogadaj z majstrami jak wolą i jaki efekt Cię interesuje. U mnie były najpierw
Kuchnia IKEA, w życiu nie bawiłbym się w jakieś robione na wymiar. Zrobiłem dwie wyceny, wyszło dwa razy drożej. Tylko blat robiłem na zamówienie. Z perspektywy czasu pomyślałbym też
Tu akurat prosto. Mikrofale, kuchenki, zmywarki mają ustandaryzowane wymiary. Ja część kupiłem w IKEA (zmywarka, zlew) pozostałe w MediaExpert (serdecznie nie polecam). Wszystko pasowało bez problemu. Zresztą
Panele i malowanie wezmę na siebie, ale szpachlowanie już trzeba będzie się wykosztować, bo trochę zależy mi na czasie, a z tym pewnie bym walczył długo. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi!
2. Łazienka / płytki na początek - to najbrudniejsza robota
3. Gładzie + malowanie. Możesz spróbować robić sam - polecam nakładanie wałkiem - wtedy wychodzi równa cienka warstwa. Później do szlifowania
Polecam szpachlowanko dwa razy bo łatwo przetrzeć przy szlifowaniu.
Lazienke zrób na początku bo syfu będzie trochę przy niej