Wpis z mikrobloga

@hesus: Jak brałem mase rzeczy w koszty to miałem księgową ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°) W tym roku nic praktycznie nie brałem bo ryczałt więc problemu nie ma. Kontroli się nie boję ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zresztą kto ma kontrolować płotki takie które wystawiają fakturę w miesiącu i nie
  • Odpowiedz
@programistalvlhard: Też byłem w Infakcie, ale jak w ryczałcie zostałem Vat-owcem to Infakt mi wypowiedziało umowę, bo nie mieli takiej opcji. Dogadałem się z księgowym (z Infakt) i do tej pory mnie rozlicza. Co prawda tydzień temu wysłał mi aktualizację na 220 pln/m-c, ale przyznam, że gość jest ok.
  • Odpowiedz
Zresztą kto ma kontrolować płotki takie które wystawiają fakturę w miesiącu i nie robią kosztów które mieliby kontrolować

@programistalvlhard: Twoja faktura jest u kogoś kosztem hyhy - mówię to tylko w kontekście tego, że kontrola może być np. krzyżowa. Na pewno nie ma tak, że tak się w oczy nie rzucasz, że na pewno nie wpadną
  • Odpowiedz
@kuncfot: Mam JDG od chyba 2017-2018 roku jakoś tak i ani razu kontroli nie miałem. Ale kto wie może kiedyś wpadną na kawkę ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na razie płacę wysokie podatki to po co mają dotykać kiedy kasa regularnie wpada do budżetu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@programistalvlhard: Te 39 netto/miesiac za ten program moim zdaniem to bardzo dobra cena za to co sie dostaje.
W tym najtanszym odchodza te rzeczy:
-Opłacanie kosztów, ZUS i podatków prosto z aplikacji ( i tak płace z banku a z Infaktu nie można z konta VAT płacić)
-Dostęp do salda bankowego z inFaktu (to sie i tak rozpina i trzeba ponownie przypinać)
-Pulpit finansowy (jedyne z czego korzystam)

Ja mam
  • Odpowiedz