Aktywne Wpisy

Zarzutkkake +375
Ale jak to podwójnie zapłacić? Co wy rasiści? Nie wiecie, że plus size to zaleta? Mam chorą tarczyce. Jaki potrójny hepi meal? Kamery nie pokazuja prawdy. To jest problem tych ludzi, że sie tu nie zmieszczą! LUDZIE DAJCIE MI SPOKOJNJE ŻYĆ JA WCZORAJ WŁOSY FARBOWAŁAM I PAXNOKCIE A WY MI MÓWICIE ŻE JA GRUBA!
#bekazgrubasow #humorobrazkowy
#bekazgrubasow #humorobrazkowy

Kumpel19 +46
https://www.wykop.pl/link/6950981/kobieca-bizuteria-u-slowian-znad-baltyku-wyklad-o-wczesnym-sredniowieczu/
Poczucie estetyki i piękna towarzyszyło ludziom od epok najdawniejszych. Przejawiało się między innymi poprzez zdobienie ciała, ubiór oraz biżuterię. Nie inaczej było u kultur przenikających się w południowej części regionu Morza Bałtyckiego! O kobiecej biżuterii u Słowian znad Bałtyku (i trochę u Bałtów i Skandynawów) opowiada KAROLINA CZONSTKE-ŚWIĄTKOWSKA z Muzeum Archeologicznego w Gdańsku.
Każdego kto chciałby zostać wywołany przy okazji dodawania kolejnych znalezisk, zachęcam do zaplusowania pierwszego z komentarzy.
--------------------- WSPIERAJ I PRENUMERUJ ARCHEOLOGIĘ ŻYWĄ! ------------------
#archeologiazywa #swiatnauki #ciekawostki #nauka #historia #archeologia #kontekst #gruparatowaniapoziomu #ciekawostkihistoryczne #qualitycontent #slowianie #sredniowiecze #pomorze #baltyk #baltowie #wikingowie #bizuteria #ozdoba
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...