Aktywne Wpisy

ziumbalapl +134
Og**pienie członków Konfederacji chyba nie ma granic :)
#bekazprawakow #bekazpodludzi #heheszki #neuropa #ukraina #konfederacja
#bekazprawakow #bekazpodludzi #heheszki #neuropa #ukraina #konfederacja

ardan95 +395
Wymyśliłam tu ciekawe zejścia na ogród, dwa drzewka zapewniające cień i osłonę (lilaki pospolite - bardzo wam polecam te rośliny), a skarpę obsadziłam bogatą mieszanką krzewów i bylin w stylu takiego trochę Pieta Oudolfa.
Skarpa ma ok. 100cm wysokości, ale nie jest mocno pochyła, dlatego jej wzmocnieniem będą po prostu korzenie roślin . Do tego do tarasu przylegała już taka dziwna altanka więc wymyśliłam prostą pergole na pnącze, ktora ją połączy z domem.
Małe przestrzenie też warto przemyśleć i fajnie zaplanować, a jeśli macie pytania o np. dobór roślin do waszych ogrodów albo pytania o pracę architekta to pytajcie śmiało, odpiszę na komentarze (。◕‿‿◕。)
#ogrodnictwo #ogrod #rosliny #projektowanie #architektura #budujzwykopem #remontujzwykopem
A z typowo ozdobnych roślin mogę polecić bodziszek rozanne, szałwia omszona, kocimiętka, śmiałek darniowy, trzcinnik, kostrzewa, tawuła japońska, pięciornik
Czy miałaś jakieś wytyczne od zleceniodawcy i czy konsultujesz na bieżąco z nim projekt przed zakończeniem oraz przekazaniem?
hey! chcialem napisac pv, ale sie nie da. bede planowal oddzielic sie od sasiada czyms przynajmniej dwu metrowym. czyms co nie wymaga ode mnie zadnego podlewania - chcialbym to zasadzic i zeby samo sobie roslo, gdy jestem za granica, a zeby za 5 lat bylo juz ladne i gotowe. da sie tak? tuje chcialem, ale czytalem ze wymaga podlewania. i bez lisci, bo nie chce mi sie ich sprzatac co jesien.