Wpis z mikrobloga

@bizonsky: Ja jak zawsze wpłacałem w wpłatomatach ING to co najwyżej zapytało się mnie ile chcę wpłacić a nie jakie jest źródło xD. A pewnie santander będzie mówiło, że podstawą prawną tego pytania jest ustawa o przeciwdziałaniu i finansowaniu terroryzmowi xd
  • Odpowiedz
  • 306
@PiotrFr no mnie już zdziwiły na jesieni limity wypłat w bankomatach euronetu po 800zl (które i tak można omijać wypłacając kilka razy), szkoda że się nie informuje obywateli wprost o takich zmianach bo c--j wie z czym to jest związane teraz, a każdy z bankomatów korzysta

@s---k ciekawe co wpisuje obajtek

@robertx dziwne że nie ma "od babci", w końcu większość Polaków ma dodatkowe pieniądze w gotowce z tego
  • Odpowiedz
@bizonsky:

szkoda że się nie informuje obywateli wprost o takich zmianach bo c--j wie z czym to jest związane teraz, a każdy z bankomatów korzysta

Związane jest to z tym, że chcą "pozbyć" się gotówki. Więc jak mają informować? Santander po zmianie nazwy zaczął od likwidacji bankomatów.
  • Odpowiedz
@bizonsky: to wszystko jest oczywiste.
Tu większość się cieszy, że Polska taka nowoczesna jest, nie potrzeba gotówki wcale a tacy np głupi Niemcy płacą gotówką. Wiadomo do czego to prowadzi
  • Odpowiedz
  • 12
@artekmisz_isz no ale od babci to by było wiadomo że darowizna do 100zl bez podatku bez dalszej weryfikacji XD

@europa no chyba nie chcesz mi powi dzieci ze płacisz gdzieś w Biedronce pieniędzmi że spadku bez tych dokumentów? Halo policja, proszę przyjechać na wykop.
  • Odpowiedz
no mnie już zdziwiły na jesieni limity wypłat w bankomatach euronetu po 800zl (które i tak można omijać wypłacając kilka razy), szkoda że się nie informuje obywateli wprost o takich zmianach bo c--j wie z czym to jest związane teraz, a każdy z bankomatów korzysta

@bizonsky: To akurat bardzo proste ( ͡° ͜ʖ ͡°) Euronet pobiera stałą opłatę od banków za każdą wypłatę, niezależnie od kwoty.
  • Odpowiedz
  • 10
@MichaelT128 a no widzisz, bo w informacji na bankomacie p------ą coś o bezpieczeństwie

a potem widzę jak ktoś zza granicy na dworcu zachodnim w Warszawie wypłaca blikiem który ktoś mu podaje przez telefon, 40x z rzędu hajs, blokując w ten sposob bankomat (truestory)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 381
@mbasasello: no nie bardzo. 9637 zł w okresie 5 lat, a nie 10k rocznie. Także wstrzymaj się z takimi radami, możesz komuś narobić problemow.
  • Odpowiedz
@bizonsky: Dyrektywa (UE) 2015/849. Zwalczanie prania pieniędzy oraz finansowania terroryzmu poprzez zapobieganie wykorzystaniu rynku finansowego. Przy małych kwotach nikt nie będzie do Ciebie dzwonił, jest to tylko informacja dopisywana do tytułu wpłaty na Twoim rachunku bankowym. Standardowa procedura w całej Europie + Stanach. Ale nieee wyk00pki już od razu USUWAJĄ GOTÓWKE! INWIGILACJA! CHCEMY WOLNOŚCI! To sobie kurna żyjcie w Kolumbii albo Wenezueli albo chu wie gdzie, tam Was nie będą
  • Odpowiedz