Wpis z mikrobloga

A co Wy byście odpowiedzieli takiemu durniowi? "Pomódlcie się a potem zadzwońcie jeszcze raz i podajcie pozycję wroga to poślemy parę pocisków".

@sierpien22: widać, że guwno wiesz o wojsku, wzywa się wsparcie i/albo oczekuje się na rozkazy¯\_(ツ)_/¯ serio idź po nowym roku w kamasze, bo może na ludzi nie wyjdziesz w pełni, ale próbować warto
  • Odpowiedz
@sierpien22 np. rozkaz przemieszczenia się na jakąś konkretną pozycję, wycofania, utrzymania pozycji. Leżeć w miejscu czasem trzeba pod ogniem zaporowym, gdy inaczej się nie da ale jeśli da się przemieścić by coś w ten sposób uzyskać to chociażby ten rozkaz przemieszczenia się ma sens.
  • Odpowiedz
@sierpien22 no zakładam, że z jakiegoś powodu dowódcy akurat nie ma z oddziałem i stąd telefon. Chociaż jak tak zwracasz na to uwagę to sytuacja faktycznie mega nieprawdopodobna, żeby nie było dosłownie nikogo do zarządzenia na tym poziomie. Tekst tego żołnierza do zmiany i memik byłby bardziej sensowny.
  • Odpowiedz
@sierpien22: jesli "rules of engagement" - czyli "zasady uzycia sily" - nie przewiduja takiej sytuacji, albo wprost okreslaja, ze decyzje o odpowiedzeniu na ostrzal podejmuje np. dowodzca batalionu (a nie szeregowy w polu) - to nalezy sie polaczyc ze wskazana osoba i zapytac, co zrobic w tej sytuacji

@SkorpionX dobrze ci odpowiedzial - malo tego - jakby szeregowy samodzielie podjal taka decyzje o otwarciu ognia, to jak nic trybunaly
  • Odpowiedz
jesli "rules of engagement"

@marcus1a: W takim razie cofam co napisałem. Podświadomie założyłem, że mamy tutaj do czynienia z normalną sytuacją wojenną a nie wstępem do masakry w Srebrenicy...
  • Odpowiedz
@sierpien22: gdybys od poczatku ironizowal i cisnal beke - tez bym sie z tego posmial :))

Ty natomiast wyjechales do ludzi z tekstami od durniow, nastepnie arogancko cisniesz jak kogucik "No to proszę - zaproponuj swoją odpowiedź. Z pozycji oficera łącznikowego z wyższymi szczeblami dowodzenia"

Teraz to ja sie smieje z twojej niewiedzy, arogancji i przekonania, ze wojenka to western z lat 60' ubieglego wieku

PS. Tu masz przykladowe RoE
m.....a - @sierpien22: gdybys od poczatku ironizowal i cisnal beke - tez bym sie z te...

źródło: comment_1671178964VGWSuOqgZPIaAAWCihCijM.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
gdybys od poczatku ironizowal i cisnal beke

@marcus1a: a co, jeśli ja nie do końca ironizowałem? naprawdę od razu trzeba napisać: hehe ale durny mem?
Ja tam nie żałuję - kilka osób odpisało poważnie, w tym Ty - i coś mi tam dopowiedziało.
Wyszedłem na durnia? Zawszę wychodzę. Choćbym nie wiem czego już się dowiedział. Widać tak mi pisane.

Co do ogólnie mówiąc UK. Tak wiem, jak delikatnie tam trzeba.
  • Odpowiedz
Jestem oficerem co prawda nie w wojsku ale w pobliskiej firmie, zdecydowana większość oficerów to mężczyźni ale jeśli kobieta jest to niestety ale za wszelką cenę chce pokazać że niczym nie ustępuje facetom, niestety najczęściej robi to nieumiejętnie i wszyscy wkoło się męczą
  • Odpowiedz