Jak utrzymujecie #growkit w odpowiedniej temperaturze gdy jest zimno? Ja nie mógłbym utrzymywać 20°C+ cały czas w pokoju i stąd nasuwa się pytanie czy powinienem użyć maty grzewczej czy może czegoś innego, a jeśli tak to jak jej używać? Czy na noc można trzymać growkit w jakimś zamknięciu żeby zwiększyć temperature skoro i tak nie ma naturalnego światła za oknem? #psylocybina #grzybki
@Domino844 wystarczająco mi podniesie temperature? Czy chodzi ci też o światło? Bedę potrzebował ogólnie jakiś specjalistyczny termometr do tego przedsięwzięcia? Bo mam tylko taki pokojowy
@mrooczilla: Nie. Samo terrarium. Na kratkach dałem filtr węglowy (wycięte z wykładu do pochłaniacza. Chyba z 15 zł kosztuje) i zamiast przednich szyb wstawiłem pleksi z dwoma wiatrakami z pc. Grzałka z termostatem. Wiatraki że sterownikiem czasowym. Otwierałem tylko na zbiory
@ScarySlender: każdy hoduje growkit trochę inaczej, w twoim przypadku postaraj sie ustawić go przy suficie, np. na szafie - tam jest stabilniejsza temperatura i jest cieplej bo ciepło idzie do góry. Co do światła to zrobi to zgodnie z tym artykułem żeby nie mieć bocznych pinów.
@Ojkofobia wow, dzięki, a co do samego oświetlenia to używać lampki? Możliwe że zacznę hodowač dopiero latem (ale już zbieram informacje) i wtedy dla stabilnosci temperatury też trzymać je wysoko, czy gdzieś żeby miały naturalne światło, które pewnie jest lepsze niż sztuczne? Też uważasz że mata grzewcza to średni pomysł?
Ja nie mógłbym utrzymywać 20°C+ cały czas w pokoju i stąd nasuwa się pytanie czy powinienem użyć maty grzewczej czy może czegoś innego, a jeśli tak to jak jej używać?
Czy na noc można trzymać growkit w jakimś zamknięciu żeby zwiększyć temperature skoro i tak nie ma naturalnego światła za oknem?
#psylocybina #grzybki
Też uważasz że mata grzewcza to średni pomysł?
Komentarz usunięty przez autora