Aktywne Wpisy

johnblaze12345 +204
Dzisiaj mijają równo 3 lata, odkąd ten gość ze zdjęcia nie bierze dragów! Brawo, jesteśmy dumni! Tak trzymaj!

1-1-1-1 +1
#bekazlewactwa o kgurwa staśko na nowy level pisania wchodzi xD dotykać musze, bo się uduszę

Żeby uzmysłowić im jakie są skutki braku solidarności społecznej, przestaję od dzisiaj być dawcą krwi. Papiery już mam, bo przez lata oddałem jej sporo, ale w tym tygodniu olałem już pierwszego smsa z apelem o ofiarowanie brakującej grupy krwi. 90% tej krwi i tak idzie na staruchów, więc myślę że to stosowna odpowiedź. Skoro państwo ma w planach pod przymusem moją krew przelewać, czuję się moralnie zwolniony z dodatkowej ofiary.
Myślę też, że to może być dobry sposób na szerszy protest. Pod postem #mojakrew można uzmysłowić społeczeństwu, że moja krew to mój wybór i nikt mnie do przelewania jej nie zmusi.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #krwiodawstwo #pieklomezczyzn
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@blargotron: przecież to nic nie da bo emeryci dalej będą i będą mieli taki sam interes grupowy: transfer pieniędzy od pracujących do nich w postaci emerytur.
@zbierski9: w sumie czemu oddawanie krwi jest ochotnicze, prościej by było gdyby to było obowiązkowe - np. przez 3 lata musisz oddawać krew jeśli komisja nie zdyskwalifikuje dawcy. Za celowe nabawienie się chorób które uniemożliwiają oddawanie krwi można by wsadzać do paki
No i w sumie jak zajdzie taka potrzeba, to można by też od takiego
@blargotron: To nic nie da, ja czekałem 20 lat aż sie zorientowałem że młodzi ze wsi są gorsi jeszcze
@megawatt: bardzo dobre pytanie! Dlaczego państwo w tym akurat przypadku nie ma prawa dysponować moim ciałem?
Zobacz sobie tu np https://www.wykop.pl/link/6945637
Zachód swój dobrobyt zbudował bo ich religią była pracowitość i przedsiębiorczość (protestanci)
A nie bo monarchia czy inne cuda, polacy to tacy rosjanie z prądem w domu, ani troche nie jesteśmy podobni do zachodu i nie będziemy jeszcze długo.
Nie oceniamy kto się z kim zadaje tylko jak działają polacy
@suqmadiq2ama: Nie. Zachód zbudował swój dobrobyt przede wszystkim na 1) rewolucji przemysłowej 2) grabieży kolonialnej i wyzysku podbitych narodów. Spójrz choćby na kraje pracowite mniej niż Polska i nieprotestanckie - choćby na Hiszpanię.
@suqmadiq2ama: Mechanizm wyparcia jest bardzo znany w psychologii, ale może napisz kto i co konkretnie w naszej rozmowie wypiera? Twój link do opisu sytuacji Twittera jest pozbawiony sensu.