Wpis z mikrobloga

Jak mam router od oragne ten #funbox 3.0 bodaj... i on jest ułomny pod względem konfiguracji sieci 5Ghz. Tzn nie możesz wybrać kanałów jakich chcesz, gdzie przy 2.4Ghz się da. Tylko bodaj 42 i 108 lub automat który będzie na jednym z tych dwóch.
To aby móc sobie wybrać dowolny kanał musiał bym mieć jeszcze jeden router który dają taką możliwość?

#siecikomputerowe
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@phaxi: tak, myślałem, gra nie warta świeczki... z ciekawości sprawdziłem sobie jakiegoś najpopularniejszego tplinka i też ma okrojoną wersję kanałów do wyboru.
  • Odpowiedz
@r5678: Co to za tplink Ma swoim mam 4 inne, chyba w okolicach 40 wszystkie, moj jest dosyc stary, tplink c7, aktualny firmware jest troche stary.
Mozesz sprobowac wylaczyc wifi na funboxie i podlaczyc swoj router jako access point.
  • Odpowiedz
@krzywy_kanister: To był tp link archer c6.
Nie no kupno dodatkowego routera aby zmienić kanał jest grą kompletnie nie wartą świeczki raz że miejsce, dwa rachunki za prąd.. taki router bierze kilkanaście watów i chodzi 24/7
Prąd w praktyce ze wszystkimi dodatkowymi opłatami masz około 1zł za kWh w droższej taryfie a po nowym roku będzie jeszcze drożej.
Niech bierze nawet i tylko 10W, w 10 dni masz 2.4kW, w
  • Odpowiedz