Aktywne Wpisy
Emil_L +47
Macie pomysł jak znaleźć kierowcę, który bezmyślnie zaparkowal auto wczoraj w Krakowie przy ul.Stradomskiej 8 około godz. 17:00?
Tak mnie zablokował, że wyjeżdżałem ponad 40 minut, rysując przy okazji swój zderzak. Lexus nawet nie tykniety...
Zostawiłem temu komuś karteczkę z prośbą o kontakt, ale olewka.
Nr rej Lexusa: KR2pj69 (wzięty w leasing w ING Kraków).
#krakow
#csiwykop
Tak mnie zablokował, że wyjeżdżałem ponad 40 minut, rysując przy okazji swój zderzak. Lexus nawet nie tykniety...
Zostawiłem temu komuś karteczkę z prośbą o kontakt, ale olewka.
Nr rej Lexusa: KR2pj69 (wzięty w leasing w ING Kraków).
#krakow
#csiwykop
prawiczek92 +38
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Siemano jestem po kilkunastu treningach boksu, mocno się wkrecilem, potrzebuje od was sprawdzonej dobrej rady, co kupić jako WYPRAWKA początkującego wkręconego goscia co trenuje boks, polecane rekawice, polecana szczena, polecany kask, dobre polecane buty do boksu, owijki chyba większej różnicy nie ma, czekam na fajne info Pozdro.
Kask - do wyboru do koloru. Ja sam używam kasku o konstrukcji „mexican”, tj. Kask jest dosyc dobrze zabudowany ale nie ogranicza widoczności i nie osłania nosa całkowicie. Zamiast tego ma dwie poduszki na policzkach które w moim przypadku są wystarczające. Jeżeli nie masz możliwości przymierzenia kasku przed kupnem to nie kupuj kasku z zabudowaną osłoną nosa. Już kilku znajomych robiło zwroty albo nawet sprzedawało kaski za 50% ceny bo okazało się ze rura osłaniająca nos, dotyka do nosa przy ciosie. Dostaniesz w ucho to kask przeniesie uderzenie na nos. Nie polecam.
Buty- tu może być problem ale z tego co widziałem to kilka na eobuwie była dostawa nike machomai 2 a na stronie adidasa można kupić box hog. Ja boksuje w adidasach ale są one bardzo wąskie i czasem stopa się meczy. Koledzy co maja nike machomai mówią ze są luźniejsze.
Owijki
Jak chcesz podejść do sprawy poważnie to na tarcze i worki poszukaj sobie jakichś rękawic tańszych i mniejszych. Na sparing najlepiej mieć 14oz albo 16oz jak jesteś wielkim chłopem i masz łapę jak bochen chleba.
No i najważniejsze to bawić się dobrze :)
Ja mam i chwale sobie te od Opro (taką, wczesniej miałem od nich wersję dla osób z aparatem na zęby i nic mi się nigdy w aparat/zęby złego nie podziało mimo, że pare razy jakiś łokieć czy kolano dosięgnał twarzy. Mają też tańsze wersje, ale ja uznałem, że chce miec spokojna głowe skoro wydałęm sporo na naprawe zgryzu ( ͡° ͜ʖ ͡
Rękawice dobre na małe dłonie (będę upierał się przy 14 bo 85kg to cios już swoje wazy) to Green hill punch 2 (tylko one maja konstrukcje taka ze dłoń jest zamknięta. Miej litość dla kolegów z sali bokserskiej i nie kupuj 12 jak jesteś takim koniem.
Poza tym możesz sobie kupić dłuższy bandaż i zrobić poduszkę na kostki tak żeby uzupełnić puste miejsca.
Jak
kwestia owijek czy 4m czy 5m i rękawice, pytanie czy grac te green hille 2 co wyslalaes one 227zl czy jednak cos do 100/150zl
Ale tak jak mówię- po prostu chciałem mieć pewność ze mam spoko sprzet, niekoniecznie drozej znaczy lepiej ale ja wolalem kupic cos topowego (opro niby ma licencje ufc itp)
1. Rękawice polski rynek jest niestety dość ograniczony od tym względem. Z takich w dobrej cenie to
Leone: https://leone.pl/product-pol-3455-Rekawice-bokserskie-ESSENTIAL-2.html
Adidas:
https://boxfit.pl/skora-naturalna/480-rekawice-speed-tilt-250-0.html
Żeby były uniwersalne, to przy Twojej wadze powinieneś wziąć minimum 14 uncji i nie używaj bez
Jak nie masz możliwości zmierzyć kasku przed zakupem to kup bez rury. Wyżej pisałem że chłopy dostają w ucho a rura dociska im się do nosa i cios przechodzi w nos, nic przyjemnego, kiedyś boksowałem w takim i wolę chyba żeby kask nie przenosił uderzenia na nos, a nie mam nosa jak żymianin ( ͡° ͜ʖ ͡°
https://orthodoxwear.pl/pl/p/Orthodox-Pro-Sparing-Headguard-WhiteGold-/325
Jak ci nie straszna przesyłka z zagranicy to możesz sprzęt zamówić tutaj:
https://www.infinitudefight.com/
Bezpośrednio od producenta, dobra jakość w przystępnej cenie. Na pewno lepszej niż wszystko co masz u nas dostępne w takich pieniądzach.