Mirki, planuje połączenie między 2 budynkami światłowodem, przygotowałem światłowód do domu pod słup teletechniczny, ale wcześniej podłączyli mi światłowód w budynku firmy, a na podłączenie światłowodu do domu muszę jeszcze trochę poczekać. Dlatego narodził mi się pomysł by ten światłowód przeciągnąć do budynku firmy, dać przy funboxie konwerter skretka na swiatelko i tak samo w domu dac swiatelko i konwerter i z konwertera na router Asusa, ktory obsluguje interent w domu. Dlugosc Swiatlowodu to jakies 40m. Co sadzicie? I na jakich konwerterach to najlepiej rozwiazac, jesli ma to racje bytu? :)
@jedyny_wolny_login: czyli powiienem miec raczej te ponad 900mbit/s na drugim routerze? bo mam swiatelko 1gbit/s i na firme po skretce lata tyle na luzie.
@krzywy_kanister: @Bad_Wolf: @jedyny_wolny_login: Mirki mam taki swiatlowod przeciagniety miedzy domami jak w zalaczniku, co do niego kupić by było git? Bede sam w stanie zarobic szybko zlaczki swiatlowodowe? Kable i przewody różnego rodzaju nieraz zarabiałem, bo pracuje w branży elektrotechnicznej, ale światłowodu jeszcze okazji nie miałem ;)
#diablo4 ja #!$%@? jaka ta gra jest #!$%@? nudna xD 23 lvl wbity i już mam dość. Fabuła płytka jak sadzawka, skille #!$%@?, itemizacja #!$%@?, cała mapa nudna do porzygu w tym samym stylu graficznym. Najgorzej wydane 400 zl w życiu
Mirki, planuje połączenie między 2 budynkami światłowodem, przygotowałem światłowód do domu pod słup teletechniczny, ale wcześniej podłączyli mi światłowód w budynku firmy, a na podłączenie światłowodu do domu muszę jeszcze trochę poczekać. Dlatego narodził mi się pomysł by ten światłowód przeciągnąć do budynku firmy, dać przy funboxie konwerter skretka na swiatelko i tak samo w domu dac swiatelko i konwerter i z konwertera na router Asusa, ktory obsluguje interent w domu. Dlugosc Swiatlowodu to jakies 40m. Co sadzicie? I na jakich konwerterach to najlepiej rozwiazac, jesli ma to racje bytu? :)
to powinno być wystarczające? do tego 2 szybko złączki pod włókno.
do takich zabaw kup zintegrowany konwerter, mniej problemów będzie
@magawek: SFP wymaga wkładki, takiej np
https://www.morele.net/modul-sfp-extralink-extralink-sfp-1-25g-wdm-1310-1550nm-sm-3km-sc-pair-dedicated-to-hp-aruba-6765959/
problem w tym, że czasem się trafia iż konwerter nie chce gadać z wkładką
w zintegrowanym masz bezpośrednio złącze światłowodowe.
To to chyba by było okej?