Wpis z mikrobloga

@Zlmmerman: restauracje i ich właścicieli/zarządców powinno się #!$%@?ć i karać za te ceny napojów. Powinni być specjalnie oznaczani, żeby na ulicy było wiadomo na kogo pluć. A na zwykłe produkty i usługi powinni mieć droższe o kilkaset %
  • Odpowiedz
Litr kranówy za 19 zł? Co to za knajpa?

@kotlet_schabowy_panierowany: pewnie większość - dawno temu gość co mi instalację wodną robił, a z tego co mówił wiele knajp we wro obsługiwał, mówił że wszystko 'z kija' co nie jest piwem to prosto z wodociągu idzie, często bez żadnych filtrów nawet. Nie wiem ile się od tego czasu zmieniło...i czy w ogóle.
  • Odpowiedz
@Zlmmerman: pamiętam jak rok temu kłóciłem się z typem na wykopie bo napisałem, że w restauracji gdzie zamówił menu degustacyjne za 400 zł, cisowianka 0,5l kosztowała 17 zł, więc restaurację #!$%@?ło, to typ zaczął bronić ceny bo uwaga leją tą cisowiankę z rytuałem xdddd
  • Odpowiedz
@fornson23: bo to prestiżowa woda Panie Areczku ( ͡° ͜ʖ ͡°) Trochę powoli już tego nie rozumiem, że we Wrocławiu ceny gastronomii przegoniły już ceny w Neapolu. Do cen mediolańskich już niewiele brakuje :D. Tam dobry makaron kosztuje ~10-12 euro. U nas do 50zl się jeszcze zamkniesz ( ͡° ͜ʖ ͡°). Z drugiej strony tam mają darmowa kranowe, kawę za 2-3 euro
  • Odpowiedz
@Zlmmerman: no właśnie w tym problem, że "prestiżowe" restauracje kroją klientów, bo właśnie klientela chce poczuć się "prestiżowo". To nie jest wina restauracji która goli frajerów, tylko ludzi którzy się godzą, a wręcz z przyjemnością płacą za jedzenie i picie by poczuć się jak szlachta. Bo wiadomo, droższe=smaczniejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dywanwewzorki: o którym mieście mówisz i gdzie? W Rzymie normalnie kupisz taki makaron za 6/7 euro (przykład. Pastaciutta) Mediolan 8-12 euro (przykład. Pasta Fresca do Giovanni, Nonna Maria). Jadłem jeszcze w takich kwotach makarony w Bolonii, Neapolu, Veronie, Florencji i w Palermo. Im dalej na południe tym taniej (wyjątek to Palermo lol, tam jest w #!$%@? drogo jak na Sycylię). Jedyny obiad, w którym dałem więcej niż 15 euro (za
  • Odpowiedz