Wpis z mikrobloga

Jestem na redukcji, planowane 2200 kcal. Zjadłem dzisiaj jakieś 1600 kcal i w sumie mógłbym już iść spać. Dobić trochę kalorii czy już zostawić i jutro zjeść coś więcej?
#mikrokoksy
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Re_mi: Zależy jaki wysiłek miałeś w ciągu dnia. Generalnie zaleca się zjeść, bo a) kwestia samopoczucia, b) jutro może cię gastrofaza złapać c) to może być niezdrowe
  • Odpowiedz
@Rezurekted: W jaki sposób pójście spać najedzonym może być niezdrowe? Zamiast słuchać się organizmu ma się słuchać cyferek w excelu bo wyliczone, że musi być 2000kcal i c--j. Inna sprawa, że pewnie te 1600, źle policzone bo to dziwny, by chłop się tym najadł, więc jak dobije te "2000" to realnie wyjdzie z 3k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bartt345: Przecież koleś nie napisał, że pójście spać najedzonym może być niezdrowe, tylko właśnie taka mała kaloryka. Wystarczy cały dzień coś załatwiać i być w biegu, tak, że nawet nie ma się czasu coś zjeść. Wszystko było liczone dokładnie. Nigdzie nie pisałem, że byłem najedzony.
  • Odpowiedz
@bartt345: Na poczucie głodu wpływa wiele rzeczy, chociażby samopoczucie w danym dniu. Generalnie wiele osób popełnia ten błąd, że nie dojada kalorii i w perspektywie czasu wpływa to na ich zdrowie, ogólnie samopoczucie itd., co kończy się tym, że redukcja jest nieprzyjemna.
Z doświadczenia wiem, że nawet na redukcji często nie odczuwałem potrzeby zjedzenia nawet jeśli kalorie były bardzo niskie.
"Słuchanie się" organizmu to jest pewien mit, bo jeżeli twój
  • Odpowiedz