Aktywne Wpisy

Ryneczek +76
Myślałem, że to jakaś ruska propaganda krążąca po twitterze, ale nie - nowym rzecznikiem prasowym ukraińskiej armii naprawdę został trans, niejaki Sarah Ashton-Cirillo. Ciekawe, co na to Azovcy i reszta ukraińskich narodowców. Przykro patrzeć, jak Ameryka upadla naszych sąsiadów, propagując swoją atlantycką ideologię. Chłop, który sobie ucina siusiaka i zmienia płeć jest dla mnie zaburzony. Koniec kropka.
https://www.newsweek.com/ukraine-military-has-new-transgender-spokesperson-1817334
#ukraina #wojna #bekazlewactwa #4konserwy
https://www.newsweek.com/ukraine-military-has-new-transgender-spokesperson-1817334
#ukraina #wojna #bekazlewactwa #4konserwy

brazzer +10
kopał mi chłop fundament, poprosiłem o fakturę i wypisał ją ale nie zauważyłem, że nie zapisał NIPu. Dzwonię do niego i mówi mi, że nie poda bo by miał kontrole. Jakiś pomysł co z tym zrobić?
#prawo #januszebiznesu
#prawo #januszebiznesu

Ponieważ dom mi będzie potrzebny na jakieś 20 lat (potem dzieci out i emigracja do ciepłego kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) najchętniej brałbym coś używanego albo niedokończonego w podwarszawskim mieście lub bliskich okolicach żeby nie bujać się z papierami i ominąć najwyższy spadek wartości „po wyjeździe z salonu” - ale zaczynam już wątpić.
Ogłoszeń powolutku przybywa, od dwóch miesięcy nie zniknęło z nich NIC co obserwuję - a mimo ceny twardo stoją w miejscu praktycznie dorównując kosztom nowej budowy. Przecież to jest absurd, zwłaszcza że ci ludzie budowali sporo taniej niż dziś. O co tu chodzi, wszędzie tak jest?
#nieruchomosci
Faktycznie, tylko mała część tych ogłoszeń jest prawdziwa.
Ja nie rozumiem idei budowania „na sto lat”.
moze po prostu sprzedac?....
@MilionoweMultikonto:
Tez ogladam domy pod/w waw no i te uzywane maja raczej stala cene, chociaz tez jest tu jakis ruch w dol lekki, zdecydowanie lepije idzie obnizanie cen sprzed roku nowych inwestycji - no ale one maj tyle powietrze, ze na moje oko to tylko wstep ;)
Problem z domami uzywanymi jest
@del855: wystawianie ogłoszenia żeby poznać lepiej rynek jest książkową metodą, ja tak robię ze wszystkim, to też dobra metoda na poznawanie innych ludzi którzy mają za dużo pomiędzy, można im sprzedać na przykład jakiegoś termomixa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
no tylko potem sie okazuej, ze 3/4 rynku to jest sztuczne i ci ludzie tylko doope zawracaja calej reszcie... jakos z samochodami nie ma takich problemow - wystawiony to na
Alternatywą byłoby zniesienie własności prywatnej i przydział dóbr w zależności od widzimisię władzy, ale to już przerabialiśmy i wiemy że prowadzi do prymitywnej oligarchii w której zwykły człowiek jest biedakiem, żeby nie powiedzieć niewolnikiem.
@MilionoweMultikonto:
Każde społeczeństwo jest tak skonstruowane że jak nie potrafisz negocjować to cierpisz, nawet w komunizmie umiejętność negocjowania dawała gwarancję dostatniego życia.
to nie jest cierpienie, tylko marnowanie mojego czasu. Jak wchodze do biedronki i kupuje puszke fasolik, to kasjer
@del855: czy Ty byś mi dał za darmo wszystkie informacje o które bym zapytał?
Broniłbyś się, chciałbyś coś w zamian, a do tego ja musiałbym jakoś zweryfikować to co od Ciebie usłyszę, to prostu zajmuje czas, dlatego tak ważna jest umiejętność efektywnego negocjowania, bo pozwala zaoszczędzić duuuużo czasu i zdobyć najbardziej wartościowe informacje.
@del855: no to dlaczego Ty sam
?? a co to ma do wystawiania mieszkania na sprzedaz? Jesli chce sprzedac to wystawiam, jesli nie chce to nie wystawiam
JA robie pod gorke? Ja oczekuje, ze to co jest wystawione, jest na sprzedaz a nie na zawracanie glowy. Moj ulubiony przyklad to MOJ przyklad, gdzie
@del855: ależ ja się z Tobą zgadzam, że to zawracanie dupy, właśnie dlatego poświęciłem kawał swojego życia w zrozumienie przyczyn tego problemu.
Rozwiązaniem jest szerszy dostęp do informacji, czyli pełna informatyzacja biznesu, dzięki czemu badania rynku będą mogły być prowadzone automatycznie przez systemy operujące na ogromnych bazach danych, a nie telefonicznie jak w zeszłym stuleciu.
Niestety wciąż mamy dziesięciokrotnie za
@monyprintergobrrrr: a dzwoniłeś i rozmawiałeś z osobami wystawiającymi takie oferty?
Po tym co piszesz wydaje mi się, że siedzisz i nic nie robisz i oczekujesz