Wpis z mikrobloga

Z cyklu: " #axelio w różnych środowiskach" - btw. dałoby się taki cykl zrobić.
Wczoraj przeglądałem taką listę polskich lost media. Przykuła moją uwagę pozycja o modzie do GTA III wcześniej zaginionym, potem odnalezionym o nazwie: "BTC", czyli "Białystok, Tychy, Częstochowa". Jakaś tam podmianka tekstur, ponoć pierwszy polski mod do GTA III - no spoko. Patrzę w poniższy film na YT i tam Axelio w kometarzach claimuje, że był pomysłodawcą i jednym z autorów tego moda. Jeśli to autorstwo nie polegało na grzebaniu w plikach gry, a jedynie na robieniu fotek w Białymstoku w celu podmiany, to jestem nawet bez dalszego researchu w stanie w to uwierzyć.

Typ kręcił się już w wielu miejscach: wśród fanów retrogamingu, vhsiarzy, poloneziarzy i ogólnie graciarzy, latał koło Kononowicza i koło korwinowych kuców, a tu jeszcze się okazuje, że koło modderów GTA.

No i to drugi raz, gdzie Akselek miał mieć coś wspólnego z jakimś Lost Media. Pierwszy raz, to chodziły słuchy, że jak jeszcze zbierał VHSy, to ponoć miał kasetę z zaginionymi elementami oprawy graficznej TVP z końca lat osiemdziesiątych. Nie pamiętam, czy rzekomo miał to gdzieś udostępniać, nie wiem czy w ogóle jest szansa, że miał coś takiego.

Akselek, póki żyje, to jeszcze nie raz wypłynie w różnych miejscach...

#axeliocontent #gta #lostmedia
MarcinSzabla - Z cyklu: " #axelio w różnych środowiskach" - btw. dałoby się taki cykl...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarcinSzabla: Jego zadanie to bylo pewnie robienie fot, skanowanie wizytowek czegokolwiek co ma loga do wykorzystania potem w edytorze. Ogolnie ten mod to typowy swiezakowy projekt, gdzie dla testu wrzucisz podmieniony plik w GTA Garage i jak gra nie wykrzaczy sie to cieszysz sie, ze plik twoj wgrany. Pozniej podmieniasz wiecej, testujesz i grzebiesz dalej az zaczynasz grzebac w language.txt

Ja wciaz nie kumam czemu on wybral bycie toksykiem zamiast
  • Odpowiedz
@Filipterka25: no nie wiem czy CWC to dobre porownanie bo cala jego biografia jest po prostu niezrozumiala szczegolnie na poczatku (ot duzy dzieciak w doroslym ciele co daje sie podpuszczac dajac pozywke trollom) bo od momentu jak sie zaczal nazywac Christine, prysnal gazem pracownikom GameStop, lipne zbiorki, spermienie, wykorzystywac Barbare jako zarzutke ,,dajcie nam kase i kupujcie Sonichu mojego syno-kochanka" to niezle mu odbilo bo odwrocil odbior swojej
  • Odpowiedz