Wpis z mikrobloga

@roso122: Kupiłem bo promka. Chciałem kupić tylko smartwatcha z NFC, a skończyłem z telefonem i smartwatchem. Może gdyby nie to, że od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad wzięciem androida, to bym wziął samego apple watcha, ale akurat się tak trafiło, to zamówiłem
Poka jakie reguły możesz zautomatyzować :)

@ottersideofme: wsiadam do auta, po tapnieciu w janosika, wlacza sie lokalizacja, wlacza sie glosowe wybieraniu numerow w tle, wlacza sie janosik w tle z ikona o "zagrozeniu" na wierzchu, a na maks odpalaja sie mapy google.

Wieczorem ide spac, klikam w nazwe rutyny i wlaczane jest wszystko, poza 2G do dzwonienia i smsowania, ale dzwiek jest tylko dla wybranych numerow, dla innych bedzie wyciszony.
Odwrotne
@roso122: to 11 lat temu. Ale to był pierwszy smartfon od Samsunga z dwurdzeniowym prockiem. To wszystko wtedy raczkowało, i w tamtym okresie to Samsung rywalizowało z Motorolą a HTC zostawało w tyle. Nie było na tamten okres lepszych telefonów. iPhone też zamulał wtedy, gdy był przepakowany.
@B0SAK: Jako osoba, która zna na wylot każdy model samsunga szczerze Ci współczuję, że wybrales akurat S22. Exynos zabił ten model. No ale nadal nie jest to jakiś tragiczny telefon. Jakbym miał wybierać to wybrałby jednak S21 Ultra 5G w wersji co najmniej 256GB, bo nadal jest bezkonkurencyjny jeśli chodzi o Androidy. Chociaż S22 (s901) jest bardzo przyjemny w użytku jeśli chodzi o kształt i rozmiar.
@B0SAK: no i baja, ja w tej cenie kupiłem s20+ i do teraz bez żadnych problemów. Iphona 11 miałem też pół roku, ale jednak team android, a konkretnie team samsung jestem z wygody.
Chociaż LG miałem kozackie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Indoktrynator: Gdyby nie to, że S21 jest wielką patelnią to bym się zastanowił, a chce coś bardziej kompaktowego, wielkości obecnego iPhona 12, albo S22.
I zależało mi też na równych ramkach ekranu, których w S21 nie ma. Strasznie mnie odrzucają te podbródki na dole, nawet jeśli są minimalnie większe od tych na bokach
@B0SAK: ładowarka 25W do telefonu za 3 koła, kiedy siajomi daje 120W do telefonu za 1500 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Afjoniarze dupa cicho, bo wy dalej siedzicie w epoce 5V 1A xD a nawet gorzej, bo nawet ładowarki za 5 rubli wam aple nie daje.
Tak z ciekawości, co się robi na telefonie za ponad 3k? bo do przeglądania wykopu, maila, dzwonienia/sms i generalnie używania internetu to imo dużo za dużo (ʘʘ)