@Thronstahl: wiem, że to tylko mem, ale porównywanie krajów cywilizowanych do naszego bantustanu, który już dawno nie jest państwem prawa jest bez sensu XD nawet nie wiesz czy po takiej służbie dostałbyś za to w ogóle hajs
@Thronstahl: jakbym żył w takim kraju jak Finlandia albo Szwajcaria to też bym poszedł do rezerwy żeby w--------c najeźdźcy. A dla takiego porządku prawnego jaki mamy w Polsce to ja p------e umierać
@Thronstahl już płacz wykopków że bogaci mają za co walczyć, wielcy programiści i przedsiębiorcy za 15k xD A gdyby zarabiali to by było że będą stratni ¯_(ツ)_/¯
@Thronstahl: mówisz o krajach o niskiej populacji, z dostępem do broni i porownujesz ich do Polaków rzucających kamieniami o ile nie dostaną powołania?
@Thronstahl: porównanie gówna do cukierka. Za kraj jak Finlandia czy Szwecja człowiek sam chce się bić. Socjal który nie rozwala gospodarki, stabilna waluta, życie, ichniejsze nfzy działają jak powinny, inflacja stabilna, dodatkowo pilotażowe programy uniwersalnego dochodu podstawowego czy godna renta, regulowany czas pracy czy jego prawa.
@Thronstahl: Pogadamy jak Polska będzie wyglądała jak Szwajcaria i Finlandia.
Najpierw trzeba mieć czego bronić. Fin i Szwajcar będą umierać za państwo obywatelskie które służy im, a wy będziecie umierać za Karakana, Obajtka i ich machlojki, bo wam biało czerwoną flagą pomachają i powiedzą że wasi dziadkowie też za taką umierali i pójdziecie jak frajerzy bronić polskiej oligarchii przed ruską:p
źródło: comment_1670570015ODBKaLUBlkIZpbP7STFPAt.jpg
PobierzA dla takiego porządku prawnego jaki mamy w Polsce to ja p------e umierać
#pdk
A gdyby zarabiali to by było że będą stratni ¯_(ツ)_/¯
Najpierw trzeba mieć czego bronić. Fin i Szwajcar będą umierać za państwo obywatelskie które służy im, a wy będziecie umierać za Karakana, Obajtka i ich machlojki, bo wam biało czerwoną flagą pomachają i powiedzą że wasi dziadkowie też za taką umierali i pójdziecie jak frajerzy bronić polskiej oligarchii przed ruską:p
@ejsidisi: pewnie że byś poszedł, bo nie miałbyś żadnego wyboru