Wpis z mikrobloga

@Ktore_to_juz_konto: to jeden z tych zapachów, których nie zdążyłem jeszcze docenić oczekując na odpowiedni batch, a już mi się przejadły przez ilość kopii. A propos batcha, miałem flakony 2021 i jak @saradonin słyusznie zauważył, 11 zł za mililtr czegoś co ma tak żenujące parametry to SKOK KUHFA NA KASE. To nie jest nawet kwestia tego, że trzyma nieźle ale mógłby lepiej, to się w ogóle nie trzyma. U mnie
  • Odpowiedz
@NiedzwiedzBilly Czasami tak sobie myślę czym w zasadzie różni się selvace czy sauvace od takiego cdnim? Albo khamrah od powyższych? Jedno i drugie to p-----a i tyle. O ile jeszcze cdnim ma inny flakon, tak khamrah to już totalna p------a, a o ile taki selvece jest tu wyśmiewany, tak taka lattafa jest wręcz wychwalana jako super zapach. Dla mnie cdnim i inne arabskie klony to ten sam poziom co cygańskie p-----y,
  • Odpowiedz
@Pietruchoowy: kompozycja sam w sobie jest świetna i przypadła ludziom do gustu, patrząc chociażby na ilość klonów. Obecnie największe rozczarowanie to parametry, które w połączeniu z ceną sprawiają, że aventus jest przez większości ludzi pomijany, bo kto chce płacić 10 zł/ml zapachu, który po 2h jest niewyczuwalny?
  • Odpowiedz
@pershing1001: pardon ;)
@Pietruchoowy: każdy może mieć inną definicję podróbki. Dla mnie podróbka to bluza abibas z czterema paskami, tak jak ten rzeczony sauvace. Co do tego, że to jest 1:1, niektórzy twierdzą, że taki Detour Noir to 1:1 z Laytonem.
Creed GIT według niektórych to 1:1 z Davidoff Cool Water, czy ktoś mówi, że Davidoff to podróbka? No nie.
Można tak długo wymieniać.
  • Odpowiedz
@NiedzwiedzBilly Tylko ubrania to inny rodzaj produktu. W perfumach najważniejszy jest sok. Zatem jeśli zrobię zapach Avantus w podobnym do creeda flakonie, ale będzie to waniliowo - miodowy zapach to będzie to podróba? No myślę, że nie i nikt tego tak nie odbierze

Detour noir to też arab, więc no p-----a xd
  • Odpowiedz
@NiedzwiedzBilly Pierwszy komentarz na fragrze i już ktoś pisze, że 99% jak layton ¯_(ツ)_/¯ no ale nic, nie będę się kłócił.
Wracając do parametrów, to gdybym miał na nie patrzeć to by mi nic w kolekcji nie zostało, bo wszystko trzyma 4/5h a czuję do 2 godzin. No może amouage i eros to inna bajka
  • Odpowiedz