Aktywne Wpisy

Maniek81 +6
#ukraina Jeśli to prawda że to ukraińcy zrobili tą akcję w Rosji to konsekwencje będą ostre . Rosja tego nie daruje

MetalowyBieg +9
jak by ukraina sie poddala to nie byloby eskalacji a tak to zaraz zaczna bomby atomowe latać i po co to, dla kawałka ziemii co i tak był kiedyś jedym krajem ale slawa ukraijni
a nawet jak sie wojna skonczy to szybko ukraincy zapomna kto im pomagal a cala ta bron sie "rozpusci" w powietrzu i czarny rynek zaleje mnóstwo zagubionych karabinów, granatów plus pełno ukrainców z ptsd i będzie gorzej niż
a nawet jak sie wojna skonczy to szybko ukraincy zapomna kto im pomagal a cala ta bron sie "rozpusci" w powietrzu i czarny rynek zaleje mnóstwo zagubionych karabinów, granatów plus pełno ukrainców z ptsd i będzie gorzej niż
Z racji takiej, że w okresie świątecznym będę mieć więcej czasu dla siebie, zainteresowałem się maszynami do espresso. Do tej pory moje jedyne doświadczenie spłycało się do używania ekspresów na kapsułki - wygoda i walory smakowe. Czy jest ktoś kto w miarę ogarnia temat, bądź mógłby zapodać jakieś linki, jak złożyć podstawowy zestaw do robienia dobrego espresso? Podkreślam, że chemexy, aeropressy itp mnie nie interesują, jedynie automatyczne ekspresy na jedno espresso oraz młynki, nie wielkie kombajny. Na co zwrócić uwagę etc.
@Ubiquitin: zdecyduj się. Ekspresy automatyczne mają wbudowane młynki, osobne są potrzebne jeżeli decydujesz się na zestaw kolba + młynek.
@Mirkosoft: nie tak wiele, jest trochę wyższe, ok. 12.5 bar. I tak bez moda kawa będzie lepsza niż z dowolnego automatu.