Wpis z mikrobloga

Każdy o kozaki a był Jeszcze Kszysztof. Cześć Bohaterom. #ukraina Krzysztof Tyfel miał 32-lata, był szkoleniowcem w Równe, w Międzynarodowych Legionach, potem jednak postanowił udać się na front. Zginął wczoraj podczas rosyjskiego ostrzału artyleryjskiego w Bakhmut. Krzysiek zżył się z Ukraińcami, przebywał na Ukrainie od kwietnia. Nie mógł patrzeć na cierpienia narodu ukraińskiego, co było jego głównym motywem, aby wziąć udział w starciach. Kiedy Ukraińcy pytali go dlaczego chce dla nich walczyć?

Odpowiadał: Nie mogę znieść jak słabsi cierpią.

Niech historia nigdy go nie zapomni takich ludzi.
Zjadlem_Babcie - Każdy o kozaki a był Jeszcze Kszysztof. Cześć Bohaterom. #ukraina Kr...

źródło: comment_1670339603s104dcRGp4vBIOH4blxLZy.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a. Jeszcze najprawdopodobniej jak to rosyjska - ślepy ostrzał na hektary.

@Mowi: To ci dało wmówić Kijowska propaganda, ale kto był w legionach to każdy opowiadał że Ruscy n----------ą dzień i noc i do tego celnie, a trup ściele się gęsto, a p---------e o braku amunicji czy c--------i ruskiej artylerii można wrzucić między bajki zaraz obok rakiet których Ruscy ponoć nie mają, ale ostrzał ciągle jest. Jak Amerykanie ostatnio oszacowali
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina: Niedawno miałem okazję poznać polskiego medyka działającego na Ukrainie. Realnie szacuje się, że zginęło ok. 80k rosyjskich żołnierzy, i tyle samo ukraińskich. Pod tym względem jest praktycznie 1:1.
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina: jeżeli 10 tysięcy ludzi powieli te "bajki o braku rakiet", 100 z tych postów, w jakimś zakresie, dotrze do ludzi powiązanych z Rosją, 10 w rozmowach dojdzie do żołnierzy i jeden z nich się zesra i zamiast strzelać do Ukraińców, odda w niewolę to mamy realny i policzalny zysk całej tej "akcji".

A teraz powiedz mi jaki jest zysk z pisania tych oczywistości, które wyżej wyplułeś żeby poczuć się
  • Odpowiedz