Aktywne Wpisy

marjanoos +113
Nie ma już ratunku dla osób z mentalnością "z-----------a". I bynajmniej nie chodzi o ciężką pracę, a o szybką jazdę.
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa

32cm +13
Mirki
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód

Zdjęcia + wideo z naciskiem na wideo.
Nie mam dzisiaj żadnego systemu, więc mogę wskoczyć w każdy.
Wygoda i waga ma znaczenie.
Dużo kręcenia z ręki, raczej mega rzadko w kontrolowanych warunkach.
Myślałem o Lumixie S5, który jest w niezłych cenach ze znakomitym IBIS, pieknym obrazkiem, wygodnym i poręcznym.
Ale odrzuca mnie autofocus, który podobno często nie radzi sobie z dynamicznymi scenami.
No i mały wybór szkieł.
Z drugiej strony jest zauważalnie droższy Sony A7IV ze znakomitym AF, nieco gorszym wykonaniem, mniej wygodnym menu, ale za to z E mountem i dużym wyborem tańszych szkieł.
No i trzeba polować na mega promo, żeby zmieścić się w budżecie.
A to tak na szybko mówiąc o pełnej klatce i bezlusterkowcu.
Co byście polecili?
#sony #lumix #panasonic #fotografia #kameraboners #filmowanie #bezlusterkowce #sonyalpha #aparat #pytanie #kiciochpyta
@kthxbye:
Sony A6600 lub inne z serii 6xxx + 1 uniwersalny obiektyw i przepiękny 16/1,4 i możesz wszystko.
widziałem :)
to nadal nie ta liga co np Sony a7iv :/
I cieszę się, że ostatecznie nie kupiłem tego dużego klamota
1. Rozmawiałem z człowiekiem zajmującym się filmowaniem profesjonalnie. Jego opinia jest taka, że na wakacje w życiu nie brałby puchy z obiektywami, bo jest to zwyczajnie mało praktyczne. Stwierdził, że nagrywalby najnowszym iPhonem, który generuje zadowalający obrazek.
2. Miałem okazję pobawić się pocketem 3 i jakość obrazu mnie bardzo zaskoczyła. Nawet w gorszych warunkach radzi sobie wyjątkowo do rze jak na 1 calowa matryce.
Jeszcze raz dzięki za odpowiedź bo
Oprócz pixa i pocketa mam jeszcze ze sobą GoPro, ale to do jakichś skoków, do wody, w deszcz itp. plus dron.
Dron w podróż tylko seria mini. Oczywiście korciło coś z lepszą matryca lub zoomem, ale mavic 3 jest wielki jak cholera. Większość plecaka zajmie