Wpis z mikrobloga

Dopiero zaczynam tą przygodę, powiedzcie mi czy w ogóle warto? :)
#keto
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sradam: no to warto tylko musisz pomyśleć czy chcesz wchodzić w ketozę, co jest momentami obciążające czy wystarczy Ci (może na początek a może na stałe) wejście na low carb oparty na pokarmach typowych dla keto.
  • Odpowiedz
@luk04330: @sradam: Na początku chciałem się bawić w keto, ale po jakimś czasie zaczęło mi bardzo brakować owoców, które zawsze uwielbiałem. Koniec końców wyeliminowałem tylko produkty mączne i (pieczywo, makarony, itd.) i ziemniaki. Raz na jakiś czas jem ryż i kasze, czuję się bardzo dobrze. Takie moje low-carb.
  • Odpowiedz
@luk04330: nie mam żadnego problemu z ograniczeniem cukru, jedynie owoców trochę żal ale oprócz tego wszystko co jest w keto jeśli chodzi o jedzenie wydaje się być ok. Zastanawiam się po prostu czy to jest temat na dłuższą metę czy może raczej osiągnąć cele (przedew wszystkim zrzucić sadło) i potem przejść na low keto albo zwykłą dietę
  • Odpowiedz
@sradam: ja byłem na keto, carnivore a teraz na specyficznym low carb i to jest mój model docelowy. Chudnę cały czas. Załączona grafika przedstawia większość mojej diety. Czasem zjem coś innego ale co do zasady trzymam się tej listy. Polecam na początek wejść na low carb a potem ewentualnie dalej docinać do keto/carnivore. Jak coś to pytaj.
luk04330 - @sradam: ja byłem na keto, carnivore a teraz na specyficznym low carb i to...

źródło: comment_1670334402ntQ4Lc4nBsVUZhWCnMSiLQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@sradam: rób jak Ci wygodnie - albo adaptacja i keto, albo low carb jako wstęp do keto. Weź pod uwagę że jak zaczniesz jeść więcej białka i tłuszczu, owoce mogą okazać się zupełnie zbędne. Poza tym na spokojnie możesz jeść owoce jagodowe, albo i inne jeśli nie przesadzisz z makro. Jeśli po posiłkach czujesz zmęczenie, to już masz pierwszy główny powód do odrzucenia węgli, jeśli czujesz zmęczenie + masz nadwagę,
  • Odpowiedz
@sradam: W dłuższej perspektywnie warto, jestem w Keto / Slow-Carb (cyklicznie zwiększam podaż węgli żeby nie rozleniwić trzustki) od kilku lat.
-> nie chce się spać po jedzeniu, gdy zjem ma więcej energii;
-> jem zdecydowanie rzadziej zwykle 2 posiłki dziennie mi w zupełności wystarczają i nie czuję się głodny;
-> waga zdecydowanie w dół niezależnie czy w cyklu Keto czy na Slow-Carb;
-> poprawa funkcjonowania mózgu - ciężko ocenić bo biorę suplementy
  • Odpowiedz