Wpis z mikrobloga

Jest jeszcze sens inwestować w ten komputer? mam na myśli dokupienie ramu do tego 1 giga, które teraz jest. Komp jest teściowej, chodzi niebywale wolno, ale ma zapewne jakieś 6-7 lat, więc nie dziwota. #komputery #windowsxp #windows #pytanie

Płyta główna:

Typ procesora DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+

Nazwa płyty głównej MSI K9N6SGM-V (MS-7309) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce 6100-405, AMD Hammer

Pamięć fizyczna [ TRIAL VERSION ]

DIMM2: GoodRAM GR667D264L5/1G [ TRIAL VERSION ]

Typ BIOS'u AMI (05/22/07)

Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)

Port komunikacyjny Port drukarki (LPT1)
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pogop: dużo większa prędkość zapisu/odczytu danych szczególnie o małych wielkościach w kb.tutaj Ci znalazłem filmik ,podobny komp nieco mocniejszy procek ale z tej samej linii
kukurydza - @pogop: dużo większa prędkość zapisu/odczytu danych szczególnie o małych ...
  • Odpowiedz
@kukurydza: spoko, tylko, że za sporą ilość gigabajtów trzeba nieźle zapłacić, a teściowa ma na kompie od groma zdjęć i oczywiście musi mieć do nich dostęp non stop. Chyba że mówisz, że na tym ssd system tylko postawić?
  • Odpowiedz
to samo jej mówię, ale przecież dała za kompa tyle kasy, więc chyba powinien jeszcze trochę podziałać...

@pogop: No niestety przed tobą trudne zadanie takie osoby nie rozumieją że komputer to nie pralka czy lodówka że raz kupisz i działa tak samo 10 lat a komputer traktują właśnie tak jak był by to jeden z tego typu sprzętów.

Swoją drogą to 1GB to sama przeglądarka wciągnie z kilkoma zakładkami. Myślę
  • Odpowiedz
(ewentualną kwestię zasyfionego systemu pomijam).

@cabis: system dość czysty, niecały rok temu reinstalka poleciała. Przede mną trudny czas tłumaczenia
  • Odpowiedz
@merti: chyba właśnie dorzucę ramu, tylko taki 333 Mhz raczej ciężko dostać :( pytanie jeszcze ile tam mogę wpiąć, żeby obsługiwał
  • Odpowiedz