@AnonimoweMirkoWyznania: tu trochę przesadziłeś. Jest drogo, ale podałeś cenę jakiegoś apartamentu. Za połowę tej kwoty dorwiesz spokojnie "normalne" mieszkanie
@AnonimoweMirkoWyznania: współczuję i życzę znalezienia tej drugiej połówki, ceny kosmos o których mówisz, zarówno cena mieszkania jak i ratan ale może jakoś się kiedyś poukłada. Głowa do góry.... A jak nie to rzuć to w p---u i jedź w Bieszczady XD
@AnonimoweMirkoWyznania: Mam podobne wnioski, że do końca 2019 było całkiem przyjemnie, coraz lepiej się układało, a po tym covidzie to wszystko jakieś takie nie wiem ( ͡°ʖ̯͡°)
Nawet z perspektywy pracy w IT, ceny wszystkiego związanego z lifestylem w------o w kosmos, jak nigdy wcześniej się nie patrzyło na ceny, to teraz jakiś budżet jednak trzeba mieć. Polecam emigrację, ten kraj już jest spisany na
@AnonimoweMirkoWyznania: z etf popełniłeś błąd jeśli to był etf na wig20, bo zainwestowałeś we wschodzącą gospodarkę. Wyciągnij wnioski, i na przyszłość inwestuj w rozwinięte gospodarki. Porównaj swój wig20 etf do VTI albo SPY i zobacz różnicę
@AnonimoweMirkoWyznania: Weź się za robotę, a nie piszesz smuty na wykopie że zaraz coś rozwalisz a jako samotny "nie-lekarz, nie-programista" nie masz pieniążków na za chatkę za 1,3kk. Weź wyjdź z przed kompa i zobacz ile jest osób zarobionych na mieście, knajpy pękają w szwach, galerie pełne ludzi, spróbuj jakiś lot na koniec roku do Egiptu ogarnąć to też samoloty niemal pełne xd
@AnonimoweMirkoWyznania: mam podobnie. Zycie w tym kraju to zycie w biedzie i tyle w temacie. W Polsce bogaty nie bedziesz, chyba, ze sie dobrze urodziles/wymyslisz jakis super biznes. Powodzenia. ( ͡°͜ʖ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania: tu trochę przesadziłeś. Jest drogo, ale podałeś cenę jakiegoś apartamentu. Za połowę tej kwoty dorwiesz spokojnie "normalne" mieszkanie
A jak nie to rzuć to w p---u i jedź w Bieszczady XD
Nawet z perspektywy pracy w IT, ceny wszystkiego związanego z lifestylem w------o w kosmos, jak nigdy wcześniej się nie patrzyło na ceny, to teraz jakiś budżet jednak trzeba mieć. Polecam emigrację, ten kraj już jest spisany na
Jak inflacja zacznie spadać, to ceny nie będą spadać a wolniej rosnąć. Wchodzisz na rynek, a nic o nim nie wiesz.
Komentarz usunięty przez autora
Porównaj swój wig20 etf do VTI albo SPY i zobacz różnicę
Tak, a o co
Masz oszczędności, masz zdrowie - masz szansę
---
Zaakceptował: LeVentLeCri
Jestem oszołomiony jakbym się piwa napił.
---
Zaakceptował: LeVentLeCri
@herbatananoc:
Przyznam, że się mocno uśmiałem przed snem xD ale wstaję rano i się zastanowię nad sensem swojego życia po trzydziestce ¯_(ツ)_/¯