Aktywne Wpisy

frugASS +13
Zwymiotowałem przez kaszel

Ponad 6 miesięcy temu stwierdziłem że mam w dupie windows i przechodzę na linux. Wybrałem Ubuntu jako najbardziej popularny i miałem z nim wcześniej doczynienia. Nadmienię że jestem full stack developerem. Wszystko super i podoba mi się poziom kontroli nad tym co mój komputer robi. Natomiast myślę teraz nad przesiadką na ArchLinux żeby mieć tej kontroli jeszcze więcej. Polecacie czy nie?
#linux
#linux
Na razie grałem 5h z samouczkiem i Konsolą i nie ograniam za bardzo co mam robić, gdy nie trzeba martwić się o gospodarkę.
Są jakieś ciekawe mechaniki, które powininem poznać?
Zdobywać układy, kolonizować planety, niszczyć wrogów.
Nie wiem, czy i jakie DLC masz, bo one potrafią dużo pozmieniać w rozgrywce, ale generalna zasada jest taka, że po ok. 200 latach galaktykę czeka potężny kryzys, do którego musisz się przygotować (czyt. zbudować DUŻĄ flotę, gdzie DUŻA flota = 300-500k siły). W międzyczasie rozwijasz swoje imperium, podbijasz wrogów, zawierasz sojusze, kolonizujesz planety,
@MostlyRenegade: mam wszystkie
O kryzysie już czytałem
na równi z ck3
@deyna: wyłącz Distant Stars. Podziękujesz później ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak i nie.
Są nacje gdzie wypowiadasz wojnę i nie musisz mieć roszczeń. Przejęty układ od razu należy do ciebie i w drugą stronę. Są to wszelacy asymilatorzy zjadacze itp.
rush krążowniki i samoloty
potem buduj flote "pustych" krążowników z samymi samolotami żeby było jak najtaniej i najszybciej + normalne korwety do ich ochrony albo lepiej niszczyciele w trybie eskorty
ustaw krążowniki na