Wpis z mikrobloga

Może ktoś mi pomóc bo mnie zaraz szlag trafi z tym komputerem. Mianowicie chrześniakowi trzy dni temu wyrzuciło BSOD i nie mógł włączyć ponownie komputera, po włączeniu chwilę mielił bez obrazu i następował reset co 10-15 sekund. Rozebrałem jednostkę i zdiagnozowałem że winny był zakurzony slot pamięci. Po wyczyszczeniu komputer wstał i uznałem za załatwione. Wróciłem do domu i dostałem telefon że teraz zawiesza co chwilę myszkę i tu jest główny problem. Już drugi dzień z tym walczę i dalej jest ten sam problem kursor co jakiś czas freezuje na sekundę i to dosyć często. Przerobiłem już wszystkie tematy które wyszukałem w internecie i dalej jest to samo. Nie mam pojęcia już gdzie szukać problemu, dyski przetestowane, pamięci tak samo zero problemów nawet podmieniłem myszkę i jest ten sam problem. Przywracanie systemu też nic nie dało. Może ktoś miał taki przypadek i podpowie coś bo niezbyt chce mi się stawiać nowy system i te wszystkie aplikacje szkolne rejestrować. Sądzę że problemy sprzętowe raczej można odrzucić, a problem jest dosyć częsty z tego co czytam i zazwyczaj chodzi o soft. Windows 10 oczywiście.
#pcmasterrace #komputery #pc
  • 3