Wpis z mikrobloga

Kurła, jak ja bym chciała się urodzić i żyć w takiej średnio-wyższej klasie społeczeństwa USA w latach 80-90'. Piękny dom bez żadnych płotów i po%^$ psów, w tle dzieciaki się ścigają na zajebistych rowerach, każdy mówi sobie dzień dobry, rano podjeżdża prawie pod dom autobus żeby cię zawieźć do zajebistej szkoły z prawdziwym i zadbanym boiskiem, narzekasz w stołówce na jakość pizzy i hamburgerów, potem wracasz "zmęczony" żeby sobie poleżeć i pograć na Nintendo a w tym czasie twoja matka przynosi ci tosty, w tle leci dźwięk z radia jak zajebisty jest twój kraj i jedynym twoim zmartwieniem jest to że dzisiaj już nie pójdziesz sobie kupić nowej gry za kieszonkowe bo zamknięte, oraz to że Chris dzisiaj nie może wpaść do ciebie bo pojechał do Aspen.

ʕʔ
jmuhha - Kurła, jak ja bym chciała się urodzić i żyć w takiej średnio-wyższej klasie ...

źródło: comment_1669700678iNZPJRhjjUgdbMB21zv22O.jpg

Pobierz
  • 164
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Konstek31 wiesz według mojego fejsa ja też żyję jak król xD. Jedyne co tam wrzucam to foty z wakacji, konferencji, imprez czy fajnych restauracji. Czy tak wygląda 100% mojego życia? No raczej nie xD
  • Odpowiedz
@Tommy__: słyszałeś o google maps? Sprawdz sobie np. najbardziej polskiemiasteczko na przedmiesciach Chicago - Burbank (Masztam polskie parafie , liceum im Mickiewicza itd.) Poza tym byłem tam. Ogólnie wjedz sobie gdzikolwiek na google maps. Przestępczość i bezdomność to problem wielkich miast, w których mieszka nie tak duży odsetek Amerykanów.
  • Odpowiedz
@miki4ever:

Średnia-wyższa.
Jeremy Clarkson np. do niej należy. Bo pomimo tego, że jest milionerem, dopływ gotówki zależy od innych.
Ale wcześniej trochę przeszarżowałem - to co na fotce to faktycznie może być klasa średnia-niższa.
Nie przekalkulowałem, że poniżej jest jeszcze kilka warstw biedoty.
  • Odpowiedz
Pewnie, że mnóstwo osób żyje tam biednie. Ale też niektórzy dostaja od rodziców wyjazd do Meksyku, na który potrzeba 6 naszych średnich krajowych. A to jeszcze nie są Ci najbogatsi z domami za grube miliony
Wszystko na kredyt? A jakby inaczej.Ale czy wchodząca w dorosłość Jessice to interesuje? No nie
  • Odpowiedz
@Mruvek: ból tyłków, że to na co tu się oszczędza z pensji w kolchozie- mnie inni mają za darmo

Ja też nie raz w życiu czulam ukłucie widząc małe dzieci dla których pewne warunki są normą
  • Odpowiedz
@jmuhha: Zobacz ile tu mądrości wg logiki "pieniądze szczęścia nie dają" i inne januszowe stwierdzenia że "na zachdzie to nędza" ( ͡° ͜ʖ ͡°) A fakty są takie że klasa średnia dokładnie w modelu domostw jednorodzinnych jest w USA dominująca, wielu żyje na rewelacyjnym poziomie i w spokoju, masa to docenia i wręcz się dziś kolejne pokolenia samobiczują że to był ich "przywilej" który jakby coś
  • Odpowiedz
@Niebieski40: no kraj w XXI w wygląda tak że nie masz żadnego prawa i jeśli ktoś z partii coś sobie ubzdura to cię zamknie w obozie covidowym i ty nic z tym nie możesz zrobić. Możesz być miliarderem jak Jack ma możesz być znanym tenisista a i tak jeśli ktoś z partii będzie miał takie życzenie to cię zamkną w obozie na wyprostowanie myśli. Także jeśli taki rozwój ci pasuje
  • Odpowiedz