Aktywne Wpisy

Bobito +309
#ukraina #wojna #rosja
Fakty a nie legendy.
Ukraina wyświadcza Polsce ogromną przysługę. Ukraina zwiększa bezpieczeństwo Polski. Ukraina eliminuje zagrożenie dla Polski. Ukraina robi ciężkie rzeczy dla Polski.
Polskie społeczeństwo jest jednym z największych zwolenników zwycięstwa Ukrainy w tej wojnie.
Fakty a nie legendy.
Ukraina wyświadcza Polsce ogromną przysługę. Ukraina zwiększa bezpieczeństwo Polski. Ukraina eliminuje zagrożenie dla Polski. Ukraina robi ciężkie rzeczy dla Polski.
Polskie społeczeństwo jest jednym z największych zwolenników zwycięstwa Ukrainy w tej wojnie.

Vinizius +40
#samochody #renault #clio
Przy okazji możesz mi wytłumaczyć proces myślowy osób prywatnych, kupujących nowy samochód z salonu? Tzn dlaczego, po co itd?
@czyznaszmnie: Bo samochód domyślnie kupuje się nowy, tylko biedaki muszą kupić używany z cofanym przebiegiem, oczywiście powypadkowy i "premium".
A biały bo taki się podobał czy są jakieś inne powody?
@czyznaszmnie:
Np. żeby koszta robić w firmie
Ale Ci bieda i niewolnictwo weszły w mózg. Ubrania i telefony też kupujesz używane?
@Sayong może to i bieda, ale wolę używanego 3latka o jedną -dwie klasy wyżej, (a różnice dać na paliwo i ew. naprawy niż taki #!$%@? z salonu...
@czyznaszmnie: kurde zone tez masz uzywana?
Daj znać czy radio gubi zasięg co jakiś czas bo jak na razie widzę że to jedyny problem jaki jest zgłaszany często w nowych egzemplarzach.
@pawel0008: XD No chyba większość taką ma XD Więc trzeba starać się wybrać taką co miała jak najmniej właścicieli XD Mało jest dziewic do ślubu, oraz że są dla siebie pierwszymi partnerami a potem wzięli ślub choć takie przypadki też się zdarzają.
Płacić 100k zł bez gwarancji na szrot 3-5 letni "premium" a mieć z salonu nowy z 3 letnią gwarancją i najlepiej z kosztami serwisu (tak jest w renault) robi zasadniczą różnicę.
Ja sobie takie auto kupiłem i przez 4 lata zapomniałem, że mam samochód - zero stresu że coś Ci zepsuje.
Nawet najlepsze auto po gwarancji może się zepsuć. Znajomemu w nowym superb rozwalił się silnik
Sam mam zamiar kupić swoje pierwsze auto na wiosnę, ale jestem biedakiem więc będę miodować pewnie jakiegoś golfa 5/6 w tdi xD
@czyznaszmnie: Bo z jakiegoś powodu jest społeczne przyzwolenie na wyzbycie się wszelkiej uczciwości przy sprzedawaniu samochodu. Ja kupiłem nowe auto bo przynajmniej wiem, że jak żona będzie jechać z dziećmi i będzie miała wypadek to wyskoczą poduszki powietrzne a nie jaśki z ikei wstawione przez szwagra poprzedniego właściciela.
Żonę też mam nówkę,