Wpis z mikrobloga

• 23
@albo_wutka_albo_buk nie, to znaczy, że takie ma.

Lewicowe kobiety to są ustawienia fabryczne tej płci. U facetów ustawienia fabryczne to prawicowość. I obie płcie mądrzeją w taki sposób, że facet staje się z czasem coraz bardziej lewicowy bo zauważa, że często może mu się to bardziej opłacać, a kobieta staje się coraz bardziej prawicowa bo zauważa, że z czasem często może jej się to coraz bardziej opłacać.

I jako, że co druga
@zblazowany_ a niech sobie robią co chcą, ich wybór. Tyle, że jak ja będę miał wybór i będę mógł robić coś co akurat nie będzie w ich interesie (a będę chciał) to też powiem, że ,,no to teraz dupa cicho. Ja niczego nie broniłem".
A konsekwencje ludzi i tak często same znajdują.
@zblazowany_ nie. Ale chcę mieć możliwość wybierania tego co jest skrajnie w moim interesie tak samo jak teraz polki mają możliwość wybierania tego co jest skrajnie w ich interesie. Mścić się? Nie będę miał takiej możliwości + nawet jeśli będę miał jakieś szanse u innych kobiet to nie będą te same p0lki i będzie i tao trzeba podchodzić do każdej indywidualnie i oddawać jej to co sama daje. Także mszczenie się odpada
@doveo dużo się rozpisywałem na ten temat ale jest on niestety skrajnie niepoprawny politycznie i kontrowersyjny. Dlatego stwierdzam, że sam musisz się domyśleć i spróbować sobie wyobrazić dlaczego tak uważam, dlaczego moim zdaniem tak jest. Ja tego nie napiszę, ponieważ byłaby to krytyka chyba wszystkiego co społecznie jest popierane i akceptowane: począwszy od państwa, przez kapitalizm i po same wartości rodzinne i rodziny, kobiety. Ogólnie jest to rozległy temat co do którego
@doveo mogę jeszcze powiedzieć, że stworzyłbym tekst który byłby jednocześnie postrzegany za: Mizoginistyczny, antynarodowy i antypatriotyczny, sceptyczny wobec tradycyjnych wartości i tradycyjnych ról płci oraz moralności współczesnego społeczeństwa, jakby anarchistyczny, sceptyczny wobec religii i podejścia współczesnego kościoła, cyniczny i może jeszcze by się coś znalazło jak np krytyka kapitalizmu (chociaż komunizmu też nie popieram i też krytykuję). A więc po co mam się tak produkować aby samego siebie oczerniać. Aaa, makiawelizm też
@Al-3_x nie mówiłem nic o tym, że ktoś ma wrodzone poglądy. Sam sobie to powiedziałeś bo jesteś głupi i mnie nie rozumiesz.

Mówiłem raczej o wrodzonych skłonnościach,predyspozycjach naturalnych do popierania określonych perspektyw w pierwszej kolejności.
Kobieta jako bardziej otwarta na innych ludzi, nastawiona na to aby był ,,pokój wszystkich ze wszystkimi i aby każdy miał tak jak chce i miał dobrze" - jest ogólnie z natury mniej konfliktowa i przybiera lewicowe poglądy.
@Al-3_x ( _)
()

Rozmowa z Tobą nie ma sensu bo niczego nie rozumiesz. Jeśli jesteś akurat skrajnym lewakiem i przy okazji facetem - to też nie jesteś za mądry bo brakuje Ci prawicowej podstawy.
@Ksut_Melodi: Odpowiadając, jednak na poważnie to całe to założenie rozbija się już sam fakt, że ideologie nie mają stałego charakteru. Nacjonalizm w 18 wieku i dzisiejszy to dwie zupełnie różne sprawy. Przed 18 wiekiem w ogóle mówienie o samym patriotyzmie nie miało większego sensu, bo pojęcie tożsamości narodowej było dopiero w powijakach. Lewica też zmieniała swój status, bo dawniej była skierowana głównie do robotników i chłopów. Ideologie są zakorzenione w kulturze,
Oj już nie obrażaj się. Tylko sie z tobą droczę bo mnie bawią twoje poglądy. A co idei to jestem nazbolem.

@Al-3_x: bawią cie, a jednocześnie łapiesz za słówka gdy ktoś próbuje włąsnymi słowami powiedzieć co myśli. Nie każdy ma maniere obnoszenia sie mądrze brzmiącymi keywordami.
Powiem tylko tyle, że prawica też ma faceta w tyłku

@Ksut_Melodi: Lewica jeszcze bardziej. Jeśli nie należysz do "uciśnionych" mniejszości seksualnych ani nie jesteś kobietą, to mają na ciebie wywalone, bo według nich jesteś uprzywilejowany. Czy lewica nie promuje się na równościowych? Odpowiedz mi teraz, w jaki sposób opłaca się facetom popierać lewicę. Lewicę, która ma każdego faceta za potencjalnego gwałciciela. Lewicę, która mówi, że trzeba ufać każdej kobiecie i to
źródło: comment_1669841568moYwiYKzQgz3bucVnzgGFP.jpg