Aktywne Wpisy

fuji +124
Chłop 36 lat i w końcu kupił pierwszy nowy samochód w życiu. Chłop sobie obiecał, że jak kiedyś będzie już dorosły i będzie go stać na nowe auto, to kupi coś fajnego, ale jednak krakowski centuś mocno i chłop jest za chytry nawet na swoje marzenia ʕ•ᴥ•ʔ więc ostatecznie kupił najpopularniejszy samochód w USA, czyli Forda F-150... a nie czekaj, w tym roku F-series spadło z rowerka i
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
frugASS +134
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Znalazłem w internecie grafikę, jak poniżej.
Co o tym myślicie? Czy tak solidne przygotowanie jest potrzebne, żeby stało to dosyć stabilnie? Mam wąskie krawezniki, ok 5 cm. nikt nie będzie po tym chodził.
Myślałem, żeby wrzucić to w glebe bez żadnej podsypki i napackąć zaprawą pomiędzy kolejnymi kraweznikami.
Robię to ze starych krawezników, które po latach poprzemieszczały się. nie trzymają linii prostej. były robione bez niczego, bez zadnego cementu nawet. nie ja to robiłem.
#ogrodnictwo #budownictwo
źródło: comment_1669367519fveBpL0nV8oso86oygRf7Y.jpg
Pobierza co do piasku z cementem, mój tata, doświadczony brukarz, zawsze kazał mi mieszać piasek 4:1 cement.
Bez niczego nie będzie wygodnie układać. Przynajmniej piasku należy użyć.
Komentarz usunięty przez autora
Na zdjęciu widoczne są krawężniki. Chcę je wstawić do góry nogami. Tak żeby zaokrąglona strona była do dołu.
Mam tez kostkę granitowa ale ona jest chyba klasy C, bo jakieś
źródło: comment_1669371717q2xM71huc5xeEUY8J8noRO.jpg
PobierzZaokrąglona częścią będzie ci gorzej się kładło.
Połóż je lepiej na płasko, na ubitym piasku z cementem. Wtedy normalnie wjedziesz na to kołem kosiarki i ładnie ci trawę
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1670407316ZFFZ0VL97RfuGPzxvyj4d6.jpg
Pobierzźródło: IMG_20250619_212142
Pobierz