Wpis z mikrobloga

@Kryspin013: Odnoszę wrażenie, że typ trochę zakłamaną narracje sobie dorobił do tej wypowiedzi Petersona. Po tym co mówi i tym króciutkim wyrwanym z kontekstu fragmentem. Gdzie on tam niby orał piramidę żywienia itp.?
Mówi tylko "Rośliny i robaki dla was i waszych dzieci wieśniaki", co rozumiem jako parafrazowanie osób, które chcą podnosić podatki na mięso itp.
Dalej gość coś wspomina o Gambii i Chińskich fabrykach mączki rybnej. Nie wiem co
  • Odpowiedz
@BlueTony: to jest zajawka (patrząc po pionowym formacie pewnie reel youtubowy) jego dłuższego filmiku gdzie szczegółowo punktuje co Peterson mówi o diecie i piramidzie żywieniowej. link do długiego filmu jest nawet w opisie
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Odnoszę wrażenie, że typ trochę zakłamaną narracje sobie dorobił do tej wypowiedzi Petersona. Po tym co mówi i tym króciutkim wyrwanym z kontekstu fragmentem. Gdzie on tam niby orał piramidę żywienia itp.?

@BlueTony:
Kryspin013 - > @Kryspin013: Odnoszę wrażenie, że typ trochę zakłamaną narracje sobie ...
  • Odpowiedz
@BlueTony: to jest zajawka (patrząc po pionowym formacie pewnie reel youtubowy) jego dłuższego filmiku gdzie szczegółowo punktuje co Peterson mówi o diecie i piramidzie żywieniowej. link do długiego filmu jest nawet w opisie

@6c6f67696e: @BlueTony: łącznie ze źródłami. A tu full wideo. Wyżej wkleiłem wypowiedż petersona.
Kryspin013 - > @BlueTony: to jest zajawka (patrząc po pionowym formacie pewnie reel y...
  • Odpowiedz
@Kryspin013:
- Cokolwiek chciałeś w tym 45 minutowym filmiku przekazać to inna sprawa, jeszcze nie obejrzałem.
- Natomiast zajawka sugeruje, że żart przeleciał ci totalnie koło głowy. Albo ja nie wyczułem sarkazmu w Twojej wypowiedzi.
- To peasants to sarkazm w odniesieniu do tego jak rząd chce regulować Twój talerz.
- Co do case'u z Gambią / Chiny <-> Fermy kurczaków to jakiś cherry picking. Akurat JP jest fanem wołowiny, więc nie wiem czy
  • Odpowiedz