Wpis z mikrobloga

Jakie buty do biegania po lekko ośnieżonych trasach w mieście? Czy zmieniacie na zimę buty z typowych asfaltowych na buty do biegania w terenie czy lepsze asfaltowe wystarczą?
Ja ostatnio biegałem w swoich najtańszych asflatowych po ośnieżonych chodnikach to czułem się jak samochód na letnich oponach w zimę.
#bieganie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja ostatnio biegałem w swoich najtańszych asflatowych po ośnieżonych chodnikach to czułem się jak samochód na letnich oponach w zimę.

@EloBaza:

wyrabia technikę, rośnie kadencja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
serio ma to jakieś zalety
  • Odpowiedz
@EloBaza: jak trafisz na oblodzony chodnik to nic Ci nie pomoże... Ja miałem taki koncept, że nie wyłaziłem z samego rana po obfitych opadach i czekałem aż ludzie idący do pracy wydepczą ścieżki xd
  • Odpowiedz
@EloBaza: ja biegam w asfaltowkach, lydy dpstaja w palnik, bywa roznie, albo po kilku razach zalacza sie kontrola trakcji i idzie juz dobrze.

Jak sie obawiasz strasznie lodu, to wez jakies zuzyte lapcie i wkrec w nie krotkie metalowe wkrety, bedziesz mial cos ala raczki.
  • Odpowiedz
@EloBaza: btw. Jakbyś zainwestował w trochę droższe kalenji to już mają trochę bardziej porowatą podeszwę i do tego wzmocnioną trochę twardszą gumą. Co prawda pewnie wytarłyby się po sezonie biegania, ale nie ślizgałbyś się aż tak.

Bo te które masz trochę walą chińską tandetą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co prawda są bardzo lekkie ale widziałem je w sklepie kilkukrotnie i wybierałem inne z jakiegoś powodu (
  • Odpowiedz