Wpis z mikrobloga

Nie ma tam nic co sugerowałoby ze w tym co pisze ten anonim jest choć ziarno prawdy. A książkę przynajmniej napisał ktoś kto się podpisał imieniem i nazwiskiem

@gatineau: Praktycznie nie zdarza się, żeby anonimowe źródła w Internecie kłamały.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gatineau: a co robi w Twitterze, przestał działać? Dla mnie nie tylko dziala normalnie ale też po raz pierwszy od zawsze crypto scamy są blokowane szybciej niż ja je zobaczę.
  • Odpowiedz
@Strus: po owocach poznamy, jak na razie - jakkolwiek styl zarządzania paskudny - to nie ma nic co by wskazywało ze Musk nie ma pojęcia o codziennym zarządzaniu. Twitter nadal działa, jak ktoś zwalnia 50% załogi a do tej pory nie było żadnego fuckupu i system hula i nie klęknął to może jednak coś tam technicznie się zna

Abstrahując od tego ze styl w którym zrobił zwolnienia jest skandaliczny. Tak, zachowuje
  • Odpowiedz
@Strus: już abstrahując od tego ze skąd do cholery stażysta miałby wiedzieć jak ludzie gadają z CEO :D mógłby co najwyżej pozbierać jakieś plotki od ludzi na „entry level” a dyrektorów wykonawczych to widział na spotkaniach all hands

SpaceX miał 500 pracowników już w lipcu 2008

To wystarczająco dużo żeby między stażysta a CEO były co najmniej 3 levele zarządzania - sam stażysta mógł co najwyżej gadać z ludźmi na najniższym
  • Odpowiedz
@Strus: Też byłem pracownikiem SpaceX i potwierdzam wszystko, co napisał kolega stażysta wyżej – pamiętam jak dziś absurdalne żądania Muska i bajki o "lądujących rakietach", którymi karmił pracowników, wszyscy śmialiśmy się z jego braku wiedzy za plecami. Sam musiałem mu tłumaczyć podstawowe pojęcia jak "paliwo" albo "silnik". To nie jest bynajmniej powszechna wiedza, ale Musk nigdy nawet palca nie przyłożył do projektowania, pierwszy Falcon nie miałby silnika, gdyby Musk nie
  • Odpowiedz
@Strus:

mordo, piszesz sciany tekstu do shitpostu na stronie ze śmiesznymi obrazkami, przemyśl to

Co tu przemyślać? Lubię pisać ściany tekstu

A tak poza tym znak czasów ze 3 akapity to „ściana” xD
  • Odpowiedz
@Manah: a artykuł który linkujesz https://www.semafor.com/article/11/22/2022/sam-bankman-fried-elon-and-a-secret-text jest bardzo wysokiej jakości - źródła, nazwiska, powołania na wysokiej jakości teksty, jasno oddzielone fakty od "Liz's view" a sam zespól Semafor to śmietanka amerykańskiego dziennikarstwa https://www.semafor.com/about

Generalnie bardzo dobry przykład tego jak powinno wyglądać źródło wiedzy. Choć sam Semafora nie czytam ale może zacznę. Generalnie świeża sprawa, wystartowali dosłownie miesiąc temu https://www.cnbc.com/2022/10/18/semafor-debuts-new-media-startup.html
  • Odpowiedz
Brzmi jak jakieś kolejne szurskie opowieści:

@Manah: Że Bankman-Fried zainwestował 100 mln w przejęcie Twittera czy że zna się z Muskiem? W obu nie ma nic specjalnie dziwnego, BF jest (był?) bardzo prominentną osobą i miał liczne dojścia do Muska przez wspólnych znajomych i wspólne "środowiska". Przecież Musk "romansuje" z krypto praktycznie od początku (niektórzy wręcz próbowali z niego zrobić twórcę BTC), więc nikogo nie powinno zaskakiwać, że BF uznał
  • Odpowiedz
@texas-holdem: Wrzuciłem link jako przykład czegoś co wygląda jak próba trochę bardziej kreatywnego zmonetyzowania się na modnym temacie. Ta kobieta to ponoć znana dziennikarka z doliny krzemowej, zna Muska osobiście i niby doszukuje się jakichś śladów paranoi u niego. Ja prędzej odnoszę wrażenie, że wszyscy zaczynają robić jakieś zbiorowe projekcje swoich własnych problemów na Muska, bo chłop za bardzo wyłamuje się ze schematów, nawet jak na Amerykę. Byłoby dość przykre
  • Odpowiedz
@Manah:

i niby doszukuje się jakichś śladów paranoi u niego.

Sprostowanie: to ja się doszukuje zalążków paranoi :) jako niezbyt kompetentny anon z Internetu mogę sobie pozwolić na robienie diagnoz psychiatrycznych przez Internet xD Profesjonalna dziennikarka z nazwiskiem raczej by tego nie robiła choć mam niskie mniemanie o dzisiejszych dziennikarzach ale akurat ta szanuje (choć w wielu aspektach się z nią nie
  • Odpowiedz