Wpis z mikrobloga

@Itslilianka: calkiem mozliwe ze mowisz o mnie ;) jak nie lubisz krwi, to 6 minut z kazdej strony. Jak medium-well jest ok, to 4 min z kazdej strony. Kupujesz sos to stekow z allegro jakis fajniuski. Ja polecam A1, i heinz steak sauce. Patelnie rozgrzej , dej oliwy z #!$%@? wie czego. ja mam oliew z awokado, lekko pryskam. No i jak patelnia goraca, to dajesz stejka. Potem wrzuc rozgniecione czosnki
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Itslilianka: przygotuj sobie olej do smażenia w wysokiej temperaturze, np z pestek winogron/avocado. W ostateczności rzepakowy, żadnej oliwy z oliwek(niski punkt dymienia, stek będzie kwaśny i się udusisz od dymu), masło będzie potrzebne dopiero pozniej.

Steki wyciągasz z paczki, osuszasz ręcznikiem papierowym. Jak masz czas to obsyp solą i zostaw na noc w lodówce, jak ssie w zoladku już, to od razu po soli pieprzem(ale tak fest) i czosnkiem w proszku.