#anonimowemirkowyznania Panowie dostałem się do swojej pierwszej pracy jako junior frontend. Niestety jest to typowa agencja klepiąca głównie landing page i inne cuda. Generalnie chce się rozwijać dalej i we własnym zakresie uczę się reacta z typescriptem. Myślicie że warto posiedzieć w tej pracy i atakować coś lepszego że jakiś czas czy skupić się głównie na nauce reacta i jak najszybciej zmienić pracę. Generalnie nie chce uciekać z obecnej pracy za szybko ponieważ źle by to wyglądało w CV ale tym samym słabo o rozwój tutaj. Co tu zrobić ?
@AnonimoweMirkoWyznania: Pół roku - może rok pociągnij, a w międzyczasie szukaj. Tylko nie popełniaj mojego błędu i nie gnij w takim gównie 3,5 roku wierząc, że "tyle się zarabia w regionie" i "wszędzie tak się pracuje" ( ͡°͜ʖ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania: Ile dostajesz netto i jakie miasto? Poducz się reacta i może zaproponuj coś pracodawcy - że poprawisz / rozwiniesz jakiś projekt używając reakta. Może dzięki temu wynegocjujesz większą stawkę, a do CV sobie wpiszesz doświadczenie produkcyjne w reakcie.
@AnonimoweMirkoWyznania: na poczatku kariery 2-3-4 lata wpisy w CV 6-12 miesiecy nikogo nie powinny dziwic :) Szansa ze trafisz na slaba miejscowke/organizacje jest ogromna jak jeszcze nie masz sieci kontaktow, know how, doswiadczenia i intuicji, wiec zmiana miejsca wspolpracy jest czesta.
@AnonimoweMirkoWyznania: Dociągnij chociaż do roku i przez ten czas cały czas ucz się Angulara/Reacta, bo na to jest duże zapotrzebowanie i fajne stawki. A z takim stażem na pewno będzie ci dużo prościej znaleźć kolejną pracę.
Eh przegapiłem info, że znowu była podwyżka minimalnej. I znowu zarabiam tylko 500zł więcej od sprzątaczki. 10 lat nabijania doświadczenia, 10 lat pracy jako grafik z czego 6 lat wypruwania sobie żył w agencji reklamowej i wszystko c---a warte.
Panowie dostałem się do swojej pierwszej pracy jako junior frontend. Niestety jest to typowa agencja klepiąca głównie landing page i inne cuda. Generalnie chce się rozwijać dalej i we własnym zakresie uczę się reacta z typescriptem. Myślicie że warto posiedzieć w tej pracy i atakować coś lepszego że jakiś czas czy skupić się głównie na nauce reacta i jak najszybciej zmienić pracę. Generalnie nie chce uciekać z obecnej pracy za szybko ponieważ źle by to wyglądało w CV ale tym samym słabo o rozwój tutaj. Co tu zrobić ?
#programowanie #react #programista25k #programista15k
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #637ce2c7dd11f5e05a11a7ea
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
4,6k netto UoP, stolica
---
Zaakceptował: LeVentLeCri