@Luczexx: Mam go już sporo, ale używałem ledwo kilkanaście razy. Co mogę powiedzieć? Pytasz o różnice w świeżomielonej mące - najbardziej się obawiałem wpływu ma czas fermentacji, ze cały mój proces się rozjedzie. Ale nie zauważyłem znaczących zmian. Spora różnica jest w smaku i w aromacie. I w tym ze jesteś niezależny od sklepowych mąk, a wiadomo ze te do "eksperymentów" albo uznawane za prozdrowotne bywają drogie. Sama mąka ryżowa do
@ComboBreaker: Zamiast mąki ryżowej wystarczy mąka ziemniaczana. Efekt ten sam a cena o wiele niższa. Generalnie wystarczy jakakolwiek maka bezglutenowa do koszyka. Chociaż z drugiej strony ile się zużywa tej mąki do posypywania? Jakieś śladowej ilości. U mnie przy korzystaniu z mąki ziemniaczanej praktycznie całość zostaje w koszyku i potem używam jej ponownie ( ͡°͜ʖ͡°)ノ⌐■-■
@Cz4ku: Przy pieczeniu ok. 30 chlebów co pewien czas widać jakieś zużycie tej mąki ( ͡°͜ʖ͡°) Ja koszyki od razu wytrzepuje i stawiam na piec do wysuszenia. Nie zostawiam na później, bo to prosta droga do grzybów albo robactwa.
#combobaker - moje wypieki
Pytasz o różnice w świeżomielonej mące - najbardziej się obawiałem wpływu ma czas fermentacji, ze cały mój proces się rozjedzie. Ale nie zauważyłem znaczących zmian.
Spora różnica jest w smaku i w aromacie. I w tym ze jesteś niezależny od sklepowych mąk, a wiadomo ze te do "eksperymentów" albo uznawane za prozdrowotne bywają drogie.
Sama mąka ryżowa do
Chociaż z drugiej strony ile się zużywa tej mąki do posypywania? Jakieś śladowej ilości. U mnie przy korzystaniu z mąki ziemniaczanej praktycznie całość zostaje w koszyku i potem używam jej ponownie ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
Ja koszyki od razu wytrzepuje i stawiam na piec do wysuszenia. Nie zostawiam na później, bo to prosta droga do grzybów albo robactwa.