Aktywne Wpisy
Milo900 +208
Tja88 +199
Przydałoby się jakieś amatorskie śledztwo w temacie finansów Majtczaków. Jeśli latami żyje się na pewnym poziomie, posiada duży dom, mieszkania, samochody, to utrzymanie tego i wyżywienie się na danym poziomie, pochłania ogromne pieniądze. Oczywiście w chwili, gdy firma prosperuje, to wystarcza na wszystko i jeszcze odłożyć się udaje, ale, jak wiemy, Rigello przez ostatni rok nie miało dobrej prasy i mogę się założyć, że wielu kontrahentów i odbiorców detalicznych przerzuciło się na inną kawę.
Tymczasem doszedł koszt prawnika. Większość ludzi prawdopodobnie nie wie, jakie to są koszty, gdy mówimy o kimś takim jak Bartosz Tiutiunik (do 1000 zł/h), a przecież rok w Dubaju też do tanich atrakcji nie należy.
Jest więc całkiem prawdopodobne, że oszczędności im topnieją i stąd te pozwy.
Naturalnie nie jest mi ich żal, bo pomagali osobie poszukiwanej czerwoną notą Interpolu, więc dla mnie mogą żreć nawet psią karmę.
¯\(ツ)/¯
#
Tymczasem doszedł koszt prawnika. Większość ludzi prawdopodobnie nie wie, jakie to są koszty, gdy mówimy o kimś takim jak Bartosz Tiutiunik (do 1000 zł/h), a przecież rok w Dubaju też do tanich atrakcji nie należy.
Jest więc całkiem prawdopodobne, że oszczędności im topnieją i stąd te pozwy.
Naturalnie nie jest mi ich żal, bo pomagali osobie poszukiwanej czerwoną notą Interpolu, więc dla mnie mogą żreć nawet psią karmę.
¯\(ツ)/¯
#
Żeby nie było - ja totalnie rozumiem, że nie da się utrzymać cen, które były w 2019-2020 roku. Mamy inflację, wszystko drożeje, w tym ogrzewanie, leasingi, trzeba też trochę więcej zapłacić pracownikom niż kiedyś. No i uczciwie trzeba przyznać, że porcja gotowych pierogów w Żabce też podrożała.
Chociaż może te ceny to nic niezwykłego? W sumie jak idę na miasto, to widzę, że restauracje nadal są pełne. Taka Bułka z Masłem zaczęła wołać 38 zł za śniadanie po amerykańsku i jakoś nie stracili na popularności ¯\_(ツ)_/¯
#jedzenie71 #wroclaw
Komentarz usunięty przez autora
@Darth_Gohan: ty masz jakiekolwiek pojęcie jak się robi szarpana wieprzowine, a jak pierogi?
Pierogi niektórzy robią jak automaty.
@Darth_Gohan: Szarpana wieprzowina to jest jedno z najprostszych dań jakie mogą być. Kupujesz łopatkę, myjesz, wrzucasz do naczynia żaroodpornego, obtaczasz w marynacie i do piekarnika na kilka godzin. Nic nie trzeba więcej robić :D Przygotowanie zajmuje max 15 minut. Polecam ten przepis od Stilgara, praktycznie zero roboty:
Ale generalnie tak, to jest jakieś 15 minut roboty i zero doglądania.
@austra: tego totalnie nie rozumiem, niby ludzie biedni, na wykopie jak napiszesz, że średnia krajowa to mało, to się odpalają, że większość żyje za mniej, ale jednocześnie całe tłumy ludzi spędza dnie w galeriach wydając na drogie głupoty, a potem idzie jeść jedzenie w cenie z kosmosu, gdzie ktokolwiek z rigczem nawet mając hajs po prostu się nie zgodzi na takie ceny
ja się pytam -
@austra: to nie ceny się podniosły - to bogaci stali się bogatsi a biedni stali się biedniejsi. Partia się nie chwali ale to jej zasługa ( ͡° ͜ʖ ͡
@dzek: ci ktorych stac na siedzenie w knajpach to nie siedza na wykopie : )
@Darth_Gohan: dokładnie, ja ostatnio robiłem pad thai i za składniki zapłaciłem tyle co za danie w budce nieopodal, a ile się jeszcze narobiłem przy tym
@Darth_Gohan: no bardzo, polać sosem, wrzucić przyprawy i #!$%@? do skowcookera na 6h. Całe 5 minut roboty. Ty kiedyś coś gotowałeś? Azjatycka kuchnia już w ogóle słynie z tego, że jest błyskawiczna w większości. Z pierogami jest w #!$%@? roboty w porównaniu do powyższego...
@japycz: przykro mi :(
Ta gotuję i naprawdę przy szarpanej wieprzowinie jak ja pierwszy raz robiłem porządnie to się narobiłem bo co chwila lazłem sprawdzać, podlewać sosem czy dosypywać węgla bo na grillu robiłem.
@ploki_juhy_rdeswa robiłem na grillu to roboty trochę było. W wolnowarze pewnie faktycznie łatwiej.